Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Işınlanma Hakkında 5 Bilinmeyen Bilgi

Işınlanma Hakkında 5 Bilinmeyen Bilgi

admin admin -
9 0

Özellikle son 30-35 yılda toplumda konuşulmaya başlanan ışınlanma teknolojisi hakkında bilimsel açıdan birçok somut adım atılmış olsa da bizim hayal ettiğimiz, televizyonlardan görüp özendiğimiz bir anda hop diye ortadan kaybolma teknolojisine hala geçebilmiş değiliz.

İlkokulda fen bilgisi derslerinde öğrendiğimiz üzere, insanlar olarak atomlardan oluşmaktayız ve önümüzdeki yıllarda bir ışınlanmadan ya da diğer bir deyişle hiçbir araca ihtiyaç duymadan yolculuk yapmak mümkün olursa da bu atomların taşınması sayesinde olacaktır.

1) Bir bütün halinde bir yerden bir yere ışınlanmak mümkün müdür?
Işınlanma en nihayetinde var olan bir şeyin tamamen başka bir yere kopyalanması temeline dayanır. Bu yönüyle ele aldığımız da ise, Heisenberg’in belirsizlik ilkesine göre bu mümkün değildir.
Heisenberg’e göre bir nesneyi ne kadar yakından kopyalarsak da, bir bütün halinde bozulmadan taşınması mümkün değildir.

2) Daha önce ışınlanan kişiler ve ya nesneler var mı?
Kesin bir açıklama olmamakla beraber bir savaş gemisinin, Einstein’ın birleşik alan teorisi kullanılarak görünmez kılınmaya, düşman gemileri tarafında görülmesini engellenmeye çalışılırken geminin ışınlandığı ile ilgili rivayet vardır.

3) Önümüzde ki dönemde bu teknolojiye ulaşmak mümkün müdür?
Bu konuda çalışmaların olduğu ve madde taşınmasıyla ilgili somut durumların varlığı göze çarpsa da, direk olarak insan ışınlanmasıyla ilgili bir çalışma yoktur.

4) Işınlanmanın bulunduğunu varsayarsak ışınlandıktan sonrası için deformasyon ihtimali var mı?
İnsanların atomlardan oluşan bir bütün olduğunu varsayarsak çeşitli bozulmalara uğrayacağı muhtemeldir.

5) Işınlandıktan sonra kaybolup bir daha geri dönememek mümkün mü?
Henüz ışınlanma konusunda ilerleyememiş olsak da ileride böyle bir durumda kaybolmanın mümkün olabileceği ya da bir toz haline gelinebileceği de çeşitli kaynaklarda belirtilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir