Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. EPDK, Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yaptı

EPDK, Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yaptı

Haber Haber -
10 0

EPDK’nın Yayımladığı Kurul Kararıyla Akaryakıt Fiyatlandırmasında Değişiklik

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 8370 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik yaparak yeni düzenlemeler getirdi.

Yürürlükteki Değişiklikler Neler?

EPDK’nın yayımladığı Karar ile artık farklılaştırılmış akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamayacak. Ek-1’de yer alan Farklılaştırılmış Akaryakıt Bilgi Formu’ndaki bazı ibareler ve Ek-2’de bulunan Farklılaştırılmış Ürün Bilgilendirme Metni’nde yer alan belirtilen ifadeler yürürlükten kaldırıldı.

Yeni Düzenleme Ne Zaman Yürürlüğe Giriyor?

Yapılan düzenlemelere göre, söz konusu Karar 15 Mayıs’ta yürürlüğe girecek. Dağıtıcı lisansı sahipleri farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebilecek ancak aynı tür akaryakıtlarda artık birden fazla fiyat olmayacak.

EPDK’den Açıklama

EPDK’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tüketicilerin ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanması amacıyla yapılan düzenlemelerin önemine vurgu yapıldı. Ayrıca, akaryakıt kalitesinin sürekli olarak takip edildiği belirtildi.

Akaryakıt sektöründe yaşanan belirsizliklerin giderilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla yapılan düzenlemeler, sektördeki paydaşlar tarafından olumlu karşılandı.

İlgili Yazılar