Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Öksürüğünüzün Altında Yatan Sebepler Neler Olabilir?

Öksürüğünüzün Altında Yatan Sebepler Neler Olabilir?

Haber Haber -
26 0

Kuru Öksürük

Kuru öksürük, genellikle virüslerden veya soğuk algınlığından kaynaklanır. Dr. Hana Patel, kuru öksürüğün boğazda sinir bozucu bir gıdıklanma hissi yaratabileceğini belirtiyor. Alerji veya astımdan da kaynaklanabilen kuru öksürük, genellikle birkaç hafta içinde kendiliğinden geçer. Ancak üç haftadan uzun süren kuru öksürüklerin sebebinin araştırılması önemlidir.

Balgamlı Öksürük

Balgamlı öksürük, genellikle enfeksiyonlar, grip veya soğuk algınlığı gibi durumlar sonucu oluşan bir durumdur. Soğuk algınlığına bağlı balgamlı öksürüklerde gece baş yüksekte uyumak semptomları hafifletebilir. Sıcak limonlu ve ballı bitki çayı tüketmek de rahatlama sağlayabilir. Mukusu azaltmak ve öksürmeyi kolaylaştırmak için bol su içmek önerilir.

Kronik Öksürük

Kronik öksürük, üç haftadan uzun süren inatçı bir öksürüğü ifade eder. Astım, alerji, geniz akıntısı, reflü gibi nedenlerin yanı sıra sigara içme alışkanlığı da kronik öksürüğe sebep olabilir. Kronik öksürük, daha ciddi durumların belirtisi olabilir; özellikle kilo kaybı, gece terlemesi ve kan gelmesi gibi semptomlar varsa hemen doktora başvurulmalıdır.

İlgili Yazılar