Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. İlginç 5 İslam Mimarisi

İlginç 5 İslam Mimarisi

admin admin -
8 0

Birliğimizi bütünlüğümüzü ve maneviyatımızı koruyan en mükemmel buluşma noktalarından olan camilerimiz, beş vakit sürekli uğradığımız huzur bulduğumuz, dertlerimizi sıkıntılarımızı unuttuğumuz camilerimizin eski yeni fark etmeksizin hepsinin de ayrı ayrı güzelliği ve muhteşemliğini bilmekteyiz. Şimdi size birbirinden güzel olan İslam mimarilerini sıralayacağız.

 1) Sultan Ömer Ali Seyfeddin Camii

1958 yılında Brunei imparatorluğunda yapımı tamamlanan camii, Asya pasifik kıtasında popüler hale gelen bu başyapıt turistlerin dikkatini ve yoğun ilgisini çekmektedir. Brunei nehrinin kenarına yapılan bu yapıtta mimari olarak İtalyanların özelliğini ve yoğun ilgisiyle taşmaktadır.

2) Şah Faysal Camii

İslamabad, Pakistan’ın başkentlerinden birisi olup Şah Faysal Camisini barındırmaktadır. Pakistan’da bu cami millet ve halk olarak ulusal cami olarak adlandırılmakta, ayrıca caminin geçmişi Suudi Kralı Faysal Bin Abdülaziz döneminin kokusunu taşımaktadır. Camiyi farklı kılan ise Arap çadırına benzer olan üst kısmı hatta tepelere benziyor da diyebiliriz.

3) II. Hasan Camii

Hasan Camii, Fransız mimar tarafından tasarlanıp yaklaşık olarak aynı anda 25.000 kişiyi camii içinde barındırıyor, 80.000 kişiyi ise cami avlusunda barındırmaktadır. Atlantik kıyısında denizin boşalıp bir bölümde dolmasıyla üzerine yapılmıştır.

4) Ulu Camii

Yerli ve dışardan gelen turistlerin göz bebeği olan Afyonkarahisar’daki Ulu Camii, 1272 de ahşap ustası olan Neccar Emir Hacı Bey’e yaptırılmıştır. Camiinin en çok gözde çekici olan yerleri ise Abanoz ve taş işçiliğidir.

5) Zahir Camii

Yapımı yaklaşık olarak 1915 – 1912 yılları arasında üç yıl içerisinde biten bu camii, şahane olan ince ince her detayına inilerek özenle tasarlanmıştır. Malezya da bulunan devlet camii olarak nitelendirilen bu eser Kedah şehrinin tam merkezinde yer almaktadır. Büyük minberler, kubbeler, avlu tek renk üzerinde çalışılmıştır beyaza kaçan her ton kullanılmıştır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir