Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. En Havalı 5 Meslek

En Havalı 5 Meslek

admin admin -
7 0

Kimisi üniformasıyla kimisi stetoskopuyla kimisi de iyi bir kazanca sahip olduğu için gönüllerimizde taht kurdu. Peki en çok gönüllerimize taht kuran, hayranlıkla baktığımız ve belki de yerinde olmayı istediğimiz meslekler hangileridir?

Tıp Doktoru

Kadınların ‘Beni ne doktorlar ne mühendisler istedi de ben istemedim.’ sözünde bahsi geçen kişilerdir. Aynı zamanda halk arasında hayat kurtarıcı olarak bilinirler. 6 yıl okuduklarına göre zekidirler ve iyi para kazanırlar.

Hakim

Adaleti sağlamak gibi toplumun en kritik işini üstlendiklerinden ciddi bir karizmaya sahiptirler. Devletin en konforlu lojmanlarının kapısı onlara her zaman açıktır. İsterlerse aracının arkasında polis koruması dahi gezdirebilirler. Çoğu vergiden muaftırlar.

Üniversite profesörü

Profesör en yüksek akademik unvana sahip kişilerdir. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra 13-14 yıl boyunca başarılı bir şekilde çalışmaya devam edip uluslararası düzeyde makaleler yazarsanızprofesör olabilirsiniz. Bize de bu bilgi birikimine saygı duymak düşer.

Mimar

Bir şeyi sıfırdan ortaya çıkarmak, tasarlamak cesareti ve iradesine sahip olmak oldukça tatminkar bir duygudur. Özgür ruhlu olan bu kişiler ilginç gözlükler takıp elinde kahveyle bizim lügatimizle konuşmasalar da ilgiyle dinleriz. Çünkü onlar mimardırlar.

General

Generaller vatanı ve milleti korumak gibi ulvi bir göreve sahiptirler. Omuzlarında sadece apolet değil bir ülkenin sorumluluğunu da taşırlar. Müthiş bir disipline sahiptirler. Bizim için gecesini gündüzüne katan bu insanların elbette ki başımızın üstünde yeri vardır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir