Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Dünyadaki En Büyük 5 Enerji Üretim Santrali

Dünyadaki En Büyük 5 Enerji Üretim Santrali

admin admin -
12 0

Enerji, her ülkenin tartışmasız en büyük ihtiyacıdır. Enerji üretimi yapılırken önemli kriterlerin başında maliyet geliyor. En az maliyet en fazla üretim. Bu konuda da en fazla üretim sağlayan santraller tabi ki nükleer santraller olacaktır. Nükleer santrallerin yatırım maliyeti fazla olsa da üretimle bu açığın kat kat fazlası kapatılıyor. Ortalama bir nükleer santralin enerji üretimi bir doğal gaz veya kömür santralinin 100 katı büyüklüğündedir. Şimdi dünyadaki üretim kapasitesi bakımından en büyük 5 santraline bir göz atalım.

  • Bruce-Kanada (6200 MW)

Dünyadaki en büyük üretim kapasitesine sahip olan bu santral, listemizdeki ilk sıradadır. Ülkenin enerji ihtiyacının büyük bir kısmı bu santralden sağlanıyor. Normal bir doğal gaz santralinin 100 katı enerji üretim kapasitesine sahiptir.

  • Hanbit-Güney Kore (5900 MW)

Uzak doğu ülkelerinin bir çoğu enerji ihtiyacının büyük bir kısmını nükleer enerjiyle sağlıyor. Bu bölgedeki en büyük santralin sahibi ise Güney Kore olmaktadır.

  • Hanul- Güney Kore (5850 MW)

Sanayi bakımından oldukça gelişmiş olan Güney Kore’ye bir büyük santral yetmemiş olsa gerek, Hanbit Santrali ile hemen hemen aynı güce sahip 2. Santral olarak dünyada 3. En büyük santral olarak listemize girmeyi başardı.

  • Zaporozhye-Ukrayna (5750 MW)

Ukrayna’nın 1970’lerden bu yana üretim faaliyetlerini sürdüren bu santral listemizde 4 numara.

  • Gravelines-Fransa (5250 MW)

Son olarak Fransa’nın Gravelines’teki santrali 5250 megawatlık kapasitesiyle listemizin son sırasında.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir