Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. Türk Savunma Sanayiinde Yeni Bir Oyuncu: Altınay Savunma Teknolojileri

Türk Savunma Sanayiinde Yeni Bir Oyuncu: Altınay Savunma Teknolojileri

Haber Haber -
17 0

Altınay Savunma Teknolojileri, Borsada Yerini Alıyor

Türk savunma sanayii şirketleri arasında robot teknolojileri ve sistem entegrasyonu alanında öne çıkan Altınay Savunma Teknolojileri, borsada işlem görmeye başlıyor. Şirket, faaliyet alanındaki başarılarıyla finansal piyasalardaki yerini alarak gelişimini sürdürmeyi hedefliyor.

Altınay Savunma Teknolojileri Halka Arz İçin Hazırlanıyor

Çeyrek asırdan fazla mühendislik deneyimine sahip olan Altınay Savunma Teknolojileri, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayıyla halka arz sürecine girdi. Halka arzda konsorsiyum lideri olarak TSKB, eş liderler olarak ise Ziraat Yatırım ve Yatırım Finansman görev alacak. Birim pay fiyatı 32 lira olan şirketin halka arz büyüklüğü yaklaşık 2,3 milyar lira olacak ve halka açıklık oranı %25 olacak.

Altınay Savunma Teknolojileri’nin Faaliyet Alanları

Altınay Savunma Teknolojileri, havada, karada ve denizde teknoloji geliştirme konusunda faaliyet gösteriyor. Şirket, hareket kontrol sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri, mühimmat imha ve kritik üretim sistemleri alanlarında projeler geliştirerek Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu teknolojilere katkıda bulunuyor.

Altınay Savunma Teknolojileri’nin AR-GE ve ÜR-GE birikimi, robotik, makine, yazılım, elektrik ve elektronik, otomotiv gövde üretim teknolojileri, enerji depolama, savunma ve havacılık alanlarında 10 milyon saati aşıyor. Şirket, Türkiye’nin stratejik projeleri olan Altay Tankı, milli muharip uçak KAAN ve milli gemi MİLGEM gibi projelerde yer alıyor.

Yeni Tesisle Üretim Kabiliyeti Artıyor

Altınay Savunma Teknolojileri, Kocaeli Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 12 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip yeni tesisiyle Türkiye’nin savunma sektöründeki üretim kabiliyetlerini artırmayı hedefliyor. Şirket, kara, deniz ve hava platformları için anahtar teslim çözümler ve teknolojik ürünler üreterek Türkiye’nin savunma endüstrisine katkı sağlamayı sürdürecek.

İlgili Yazılar