Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Böbrek Ağrısının Nedenleri Nelerdir ?

Böbrek Ağrısının Nedenleri Nelerdir ?

admin admin -
9 0

Böbrek ağrısı birçok nedeni olabilir. Bu ağrılar enfeksiyon yada böbrekleri etkileyen başka rahatsızlıkların belirtisini gösterir. Genellikle mesene de ve idrar yolunda başlayıp oradan böbreklere geçen bir tür idrar yolu enfeksiyonudur. Böbrek rahatsızlıklar genel olarak şunlardır:

Çekilen birçok rahatsızlığın kaynakların dan bir tanesi böreklerde oluşan böbrek taşlarıdır. Bu taşlar böbrekten çıkıp harekete geçtiklerinde ağrılar ortaya çıkar. İdrar yolun da ilerledikleri sürece insanlar için acı verici ağrılar sebep olabilir. Bu ağrılar sürekli olmasa da ağrı geldiği zaman kişiler için acı verici olabilir.Damar sertleşmesi böbrek damarlarını etkileyerek böbreklere yeterince kan akışının olmaması böbrek hastalıklarına sebep olur.

Böbreklerde kist oluşması anlamına da gelen polikistik de bir tür böbrek rahatsızlığıdır. Genel de kalıtsal yollardan geçen bu hastalık su bezleriyle dolu keseleridir. Bu hastalık sadece böbrekleri etkilemektedir. Diğer organlarda da kist oluşabilir. Bu hastalıktan kaynaklan diğer bir rahatsızlık ise böbrek yetmezliğidir.

Böbrek büyümesi böbreklere idrarın gitmesiyle zamanla böbrekler büyüyerek şişmeye başlar. Bu durum da kişilerde böbrek ağrılarına sebep olur. Böbrek kanseri , böbrek tümörü de diğer böbrek ağrısı nedenleridir. At nalı böbrek yanı kişinin iki böbreğinin birleşerek at nalı görünümün de olması durumudur. Kişilerin idrar tıkanıklığı yada idrar geçişi gibi farklı sorunları ortaya çıkabilir. Börekte bakteri oluşumu ve enfeksiyon kapması börek ağrılarına sebep olur. Kişinin geçirilmiş olduğu cerrahi operasyonlar sonucu idrar yolunun daralması

Genel olarak tek bir sebebi bulunmamaktadır. Böbrek ağrısı üzerinde birçok etken etkili olabilir. Ağrılar hissedildiği zaman doktora gidilerek sebebi öğrenilmelidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir