Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir ?

admin admin -
8 0

20 yıldır yapılan araştırmalar sonucun da yeşil çayın faydaları genel olarak şunlardır:

  • Kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlatarak kanseri engellemektedir. Kalp hastalıklarını nedenlerinden olan kan pıhtılaşmasını karşı etkilidir.
  • Antioksidan etkisi bulunmaktadır.
  • Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi bulunmakla birlikte yeşil çay bağırsakların çalışmasına yardımcı olmaktadır. Bu durum da kilo vermeye yardımcı olur.
  • Bağışıklık sisteminde güçlenmeyi sağlar.
  • Yüksek kolesterolü gidererek kolesterol seviyesini dengeler.
  • Yeşil çay diyabet üzerinde de etkilidir. Kan şekerinin seviyesini düzenleyerek kan şekerinin yükselişini durdurur. Diyabete bağlı oluşabilecek diğer hastalıklara yakalanma riskini de azaltır.
  • Diş çürüklerini engelleyerek diş eti çürümelerine karşı koruma sağlar.

Hipertansiyon ana nedenlere arasın da sayılan anjiyotensin dönüştürücü enzimin etkileri yeşil çayla hafiflemektedir. Bu yüzden hipertansiyon üzerinde kan basıncının normal seviyelerde tutulmasına ve buna bağlı olarak da inme inmesi yada kalp krizi riskini azaltmaktadır.bu etkiler düzenli yeşil çay kullanımı sonucun da etkili olmakla birlikte yeşil çayın özü kullanılmalıdır.

Yeşil çayın içinde kafein bulunmaktadır. Bu yüzden kafein etkisiyle insanın zihnini açarak konsantre olmayı sağlar. Yeşil çayın için de bulunan ve teanın olarak geçen madde insanların stresini alarak gerginliği azaltır. Genel olarak bu madde uyku getirmemektedir. Yeşil çaydaki kafein birçok yönden insan üzerinde etki de bulunmaktadır. Spor yaparken performansı arttırmakta, bedensel ve psikolojik yorgunluğu almakta, spor sonrası ortaya çıkan kas yorgunluğunu azaltmaktadır. yeşil çay birçok faydası olmakla birlikte yan etkileri de bulunabileceği için kullanırken dikkatli olunması gerekmektedir. Aşrı tüketimi farklı yan etkilere sebep olabilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir