Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kuru Ciltler İçin Badem Yağı

Kuru Ciltler İçin Badem Yağı

admin admin -
7 0

Her insanın cilt tipi farklıdır. Bu yüzden de her cilt tipine göre farklı bir bakım uygulanmalıdır. Cildimizin bakımlı görünmesi için bu ayrıntı çok önemlidir. Cilt bakım ürünlerimizi, cilt tipimize göre seçeriz. Yağlı bir cildiniz varsa, yağlı ciltler için olan bir temizleyici ve tonik kullanılmalıdır. Kuru cildiniz için de, kuru ciltler için olan özel olarak üretilmiş yüz temizleyici kullanılmalıdır. Aynı şey karma cilt için de geçerlidir. Karma cilde sahip olanlarda, yüzün t bölgesinde yağlanma görülür. Yani alın, burun ve çene bölgesinde. Yağlı cilt parladığı ve çabuk sivilce çıktığı için, sorunlu gibi görünse de, kuru cilt te sürekli neme ihtiyaç duyduğu için ve çabuk kırışıklık oluştuğu için, en az yağlı cilt kadar sorunludur.

Kuru cilt, sürekli neme ihtiyaç duyar. Bu yüzden hemen her gün yıkama sonrası cilt tipine uygun bir nemlendirici ile nemlendirilmelidir. Kuru cilt için jel yüz temizleyici kullanmak yerine, temizleme sütü kullanmak daha uygundur. Böylece zaten kuru olan ciltteki kir arınacak hem de yıkama sonrası çok kuru olmayacaktır. Ardından uygun bir tonikle silinip nemlendirici sürülmelidir.

Cildi nemlendirmek için çeşitli kremler mevcut olsa da, kuru cilt için en iyi nemlendirici yağdır. Aynı zamanda doğal olan bu ürün, uyumadan önce az miktarda yıkanmış yüze sürüldüğünde ertesi gün nemli ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir