Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Gaziantep’te Emniyet Noktasına Saldırı

Gaziantep’te Emniyet Noktasına Saldırı

admin admin -
8 0

Gaziantep’te Emniyet Müdürlüğü yakınında öğlen vakti çatışma yaşandı. Çatışma yaşandığı sırada ambulanslar olay yerine sevk edilerek, çok sayıda poliste geldi.

Emniyet müdürlüğü önünde yaşanan peşpeşe yaşanan saldırı paniğe neden oldu. Silah seslerinin ardı ardına duyulması civardaki vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Olayı duyan sağlık ekipleri ve polis ekipleri sevk edildi. Çatışmada bir polisin yaralandığı haber alınarak, 1 saldırganın ise etkisiz hale getirildiği açıklandı. İddiaya göre saldırganlar 2 kişiydi. Bunlardan birinin canlı bomba olduğu kaydedildi. Emniyet müdürlüğü önüündeki nöbetçi polisin sayesinde büyük bir katliamın önüne geçildi. Polis ateş açanlara anında karşılık verince olayın büyümesi önlendi. Bir polis memuru o sırada yaralandı. Bir teröris etkisiz altına alınırken diğerinin ise kaçtığı kaydedildi. Kaçan teröristin üzerinde bomba olduğu düşünülüyor.

Olayla ilgili çalışmalar sürüyor

Saldırganların hangi örgüte bağlı olduğu henüz bilinmiyor. Soru işaretlerinin olduğu kaydedildi. Olayla ilgili detaylı araştırmalar yapılıyor. Saldırının neden yapıldığı bilinmezken, bir saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı öğrenildi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nün yer aldığı İncilipınar Mahallesi’nde gerçekleşen olay 15:20 sıralarında gerçekleşti. Olayda bir saldırgan etkisiz hale getirilirken diğer saldırganın ise kaçtığı kaydedildi. Kaçan saldırgan ile ilgili arama çalışmaları sürüyor.

Valilik açıklama yaptı

Gaziantep Valiliği olayın ardından açıklama yaptı. Açıklamada Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına giriş bölümünde, polis noktasında kontrol edilmesi istenen yerde silahlı saldırıda bulunulduğunu söyleyerek, polis noktasında kontrol yapan polis memurlar tarafından anında karşılık verildiğine değinildi. Saldırganın etkisiz hale getirildiği söylendi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir