Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Venezuela’da Maaşlarda %50 Artış

Venezuela’da Maaşlarda %50 Artış

admin admin -
8 0

Ekonomik krizin eşiğinde olan Venezuela’da yurttaşları sevindiren bir arttırım yapılarak asgari ücretin %50 artışı müjdesi Devlet Başkanı tarafından verildi.

Türkiye’de asgari ücrette 2017 yılının başında yapılan artışın bir benzeri de Venezuela’da yapıldı. Ancak Türkiye’ye kıyasla Venezuela Devlet Başkanı inanılmaz bir %50’lik artışla, yurttaşlarını sevindirdi.

Asgari ücret 40 bin 683 bolivara çıkarıldı

Venezuela Başkanı Nikolas Maduro, her hafta yaptığı bir konuşmada vatandaşlarına müjdeli haberi verdi. Asgari ücretin 20 bin 340 olan seviyesine %50’lik artış yapılarak 40 bin 680’e yükseltildiği duyuruldu. Agari ücretteki yüksek bir artış, ekonomik krizin eşiğinde olan ülkeye zarar vereceği tartışmaları yer alıyor. Yeni yapılan artışla 40 bin 680 seviyesine yükselen asgari ücret, Euro olarak çevrildiğinde 60 Euro’ya tekabül ediyor. Para biriminin oldukça düşük olması nedeniyle ülkedeki vatandaşların dış ülkelere fazla açılamadığı söyleniyor. Halkın talepleri doğrultusunda yükseltilen asgari ücret, bununla birlikte 5. Sefer yükseltilmiş oldu.

Asgari ücret dışında 64 bin bolivarlık gıda yardımı

Nicolas Maduro’nun açıkladı %50’lik asgari ücret olan 40 bin 680 bolivara ek olarak vatandaşlara 64 bin bolivar gıda yardımı yapıldığı biliniyor. Asgari ücretle çalışan vatandaşların gıda harcamalarına destek olunuyor.

Diğer çalışma sınıfında olanlarında maaşında artış

Ülke içerisinde devlette çalışan personellere ve ülkenin askeri birliklerinde çalışanların maaşlarınında asgari ücretle aynı oranda artış yapıldığı duyuruldu. Buna göre kamu personellerinin de maaşları %50 oranında artmış oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir