Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Euro Tarihi Rekorla 4 TL Oldu

Euro Tarihi Rekorla 4 TL Oldu

admin admin -
7 0

Euro yeni bir tarihi zirveye tırmandı. Euro yeni bir rekora 4 TL seviyesinde imza atarak, yürekleri hoplattı. Alışık olmayan bir rekor kırdı.

Euro sterlinin ulaştığı ve artmaya devam ettiği seviye olan 4 TL seviyesine yükselerek tarihi rekorlarına bir imza daha attı. Euro’ya yatırım yapanlar sevinirken, Euro ile yapılan ithalat bazlı ürünlerin ülkedeki fiyatında artış olacağı tahmin ediliyor.

Euro’nun bu denli artışının sorulduğu ekonomistlerin verdiği cevaba göre, anayasa görüşmelerinde yaşanan gelişmelere bağlanıyor. Ülke içerisinde yaşanan anayasal düzenlemeler nedeniyle halkın güvenlik endişesi, kredi notu kuruluşu Fitch’in not kararına yaklaşılması, ayrıca Merkez Bankası (MB) faiz toplantısında yaşanacak endişeler dövizi hoplattı. Özellikle Türkiye’de görüşmeleri devam eden anayasa değişikliği kararları, ilk oturumda Evet oyunun çıkması, dövizlerde inanılmaz bir sıçramaya yol açtı.

İlk kez 4 TL’yi gördü

Avrupa ekonomisi için önemli olan Euro, dün kapanışında 4 TL’ye 7 kuruş farkla yaklaşmıştı. Anayasa görüşmelerinin ikinci gününe geçildiğinde ve partilerin grup toplantısı yapması sırasında Euro bölgesinde hareketlilik başlayarak, hız kesmeden devam etti. Euro ardından tarihi rekora ulaşarak 4 TL’yi ilk defa gördü.

Fitch olumsuz yönde derecelendirecek

Piyasayı değerlendiren ekonomistler, kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch için olumsuz yorumlarda bulundu. Türkiye hakkında Fitch, olumsuz bir derecelendirme notu vereceği söylenirken, Fitch’in açıklamalarına yaklaştığımız şu sıralar, Euro cephesi artış gösterdi. Artış göstermesine bağlı nedenlerden biri olarak Fitch’in kredi notundaki olumsuz düşündürmesine bağlandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir