Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Dünya Kupası’nda Takımlar Artacak

Dünya Kupası’nda Takımlar Artacak

admin admin -
8 0

Dünya futbolunu ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. FİFA tarafından alınan karara göre Dünya Kupası’nda oynayacak takım sayısının 32’den 48’e yükseltildiği belirtildi.

Dünya Kupası maçlarında oynayan ülkelerin hoşuna gitmeyen ancak yeni katılacak olan ülkeler ise bu konuda mutlu olacak. 2026 yılından itibaren ülke sayıları arttı. 48 takım sayısına yükseltilmesi, hali hazırda Dünya Kupası maçlarına katılamayan ülkelere bir umut oldu.

Maç sayıları da artacak

Takım sayılarının artmasıyla birlikte, maç sayılarının da artacağı tahmin ediliyor. 2018 ve 2020 yıllarında oynanacak maçlarda 32 takımla birlikte 64 maç oyanancak. 2026’da ise 48 takım sayısı ile 80 maça yükselecek. Bu durum bazı kesimler tarafından Dünya Kupası kalitesinin düşüşe neden olacağını söylerken, bazı kesimler ise bunun adaletli oluşuna değindi. Önümüzde ki sene yapılacak turnuvada 32 takım yarışırken dört ülkenin katıldığı 8 grup yer alacak. FİFA Konseyi’nin sosyal medya devi Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada, turnuva mücadelesinde yer alan gruplardaki takım sayısında değişiklik olacağı duyuruldu. 2026 yılından itibaren, 16’şar takım olarak gruplandırılarak 3’er gruba bölünecek.

Başa geldi toplu değişim yaptı

FİFA’ya başkanlık yapan Sepp Blatter, görevden alındıktan sonra yerine geçen  Gianni İnfantino, gelmeden önce başa geçeceği takdirde turnuvaya katılacak olan ülke sayısını arttırmaya yönelik mesaj vermişti. Bunun üzerine başkan seçildikten sonra sözünde durdu. Ülke sayılarında büyük bir artış yaparak 32’den 48’e yükseltti.

En son yapılan değişiklikle takım sayısındaki artış 90’lı yıllarda katılan ülke sayısı, 24’ten 32’ye yükseltilerek turnuva takım sayısı yükseltilmiş. O dönemde de tepki alan değişim, günümüzde de büyük tepki aldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir