Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kılıçdaroğlu Hükümetin Tavrını Eleştirdi

Kılıçdaroğlu Hükümetin Tavrını Eleştirdi

admin admin -
10 0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimiydi diyerek 20 Temmuz ise sivil darbe tarihi olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında TBMM’de yapılan anayasa değişikliği oylamaları konusunda konuşarak, OHAL döneminde böyle bir görüşmenin darbe olduğu mesajını verdi. Parti üyelerine ve halka seslenen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, hükümete fena yüklenerek sert açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, anayasa hakkında halkın bilgisinin olmadığını dile getirerek, bir şeylerin gizlendiğine değindi.

Meclis çalışmalarında anayasa görüşmelerinin dün başladığı sırada her zaman yayını yapılan Meclis TV bu kez kapatıldı. Muhalefet ise buna çok sert çıkıştı. Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği çalışmalarına ilişkin konuşarak, anayasa değiştirecek ortamın olmadığını söyledi. OHAL’in devam ettiği sürece değinen muhalefet partisi genel başkanı, kimsenin korkudan konuşamadığını söyledi. Konuşacak olan kişilerin içinde korku olduğu mesajını veren konuşmasında her an herkesin tutuklanabileceği veya mal varlıklarına el konulabileceği korkusuna değindi.

“TBMM’ye saldırı mı var”

Kılıçdaroğlu mecliste anayasa oylaması sürerken dışarıda TOMA ve polislerin olduğunu söyleyerek, TBMM’ye saldırı mı var? diyerek tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, darbe girişimi tarihi 15 Temmuz’dan 5 gün sonra ilan edilen OHAL ile ilgili konuştu. Açıklamasında darbe girişiminden sonra 20 Temmuz günü sivil darbe yapıldığını söyleyerek, bu tarihi kimsenin unutmaması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit döneminde gerçekleşen bir anayasa değişikliği sırasında böyle bir tablonun olmadığını söyleyerek, o dönemde her partiden eşit temsilci istenerek anayasa çalışmalarının kavgasız gürültüsü gerçekleştiğini söyledi. O dönemde 38 anayasa maddesi ortak bir karar ile değiştirilmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir