Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Ankara’da 30 Gün Yürüyüş Yasak

Ankara’da 30 Gün Yürüyüş Yasak

admin admin -
10 0

Başkent Ankara’da TBMM’deki anayasa görüşmeleri nedeniyle olduğu tahmin edilen gösteri, yürüyüş ve protestolar Ankara Valiliği tarafından yasaklandı.

TBMM’de anayasa görüşmeleri devam ederken, sekteye uğratmaması nedeniyle olduğu tahmin edilen gösteri ve yürüyüşler 1 ay süreliğine yasaklandı. Ankara Valiliği, konuyla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. Valilik açıklamasında valiliğe ulaşan istihbari bilgilere değinerek, yasadışı terör örgütlerinin eylem arayışı içerisinde olduklarını dile düzeninin ve esenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi gerekçesiyle Ankara sınırları içerisinde gösteri ve yürüyüşleri, oyun, temsil, açıklama, basın açıklaması türü her şeyi yasaklandığını duyurdu.

Valilik yaptığı açıklamasında gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığı madde ve kanuna açıklamasına yer verdi. Üç ayrı kanunun farklı farklı eklerine göre detaylı açıklamaya yer verdi. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na göre yol, meydan, cadde, sokak, park gibi alanlarda gösteri, yürüyüş veya hertürlü açıklama yasaklanırken, 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu’nun Ek 1’inci maddesi kapsamında ise umuma açık her türlü umuma açık yerlerde çeşitli basın açıklamaları, stand, oyun, temsil, açıklama, gösteriler yasaklandı.

Valilik açıklamasının sonunda bütün bunlara ilave olarak 2935 sayılı OHAL Kanunu’nun 11. Maddesinin verdiği yetkiye dikkat çekerek, 30 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Belirtilen açıklamada ki yasak kararlarına uyulmaması halinde adli ve idari işlem yapılacağını Ankara yurttaşlarına duyurdu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir