Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. BİLSEM Sınav Sonuçları ve Detayları

BİLSEM Sınav Sonuçları ve Detayları

Haber Haber -
19 0

BİLSEM Sonuçları Açıklandı!

BİLSEM (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri), özel yetenekli öğrencilerin gelişimine katkı sağlayan kurumlardır. Öğrencilerin bireysel yeteneklerini ortaya çıkarmak ve geliştirmek amacıyla devlet tarafından açılan bu merkezler, önemli bir eğitim hizmeti sunmaktadır.

BİLSEM Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

BİLSEM ön değerleme sınavı sonuçlarına göre bireysel yetenek sınavına girecek öğrenciler belirlenmiştir. Bu sonuçlar 18 Nisan 2024 Perşembe günü açıklanacaktır.

BİLSEM Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

2024 BİLSEM sonuçları, 18 Nisan Perşembe günü www.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecektir. Ön değerlendirme uygulamasına itiraz başvuruları ise 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında alınacaktır.

BİLSEM Sınavı Ne Zaman?

BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı, 26 Mayıs ile 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Bu sınavın sonuçları ise 31 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacaktır.

BİLSEM Nedir?

BİLSEM, özel yetenekli öğrencilerin kapasitelerini geliştirmek amacıyla devlete bağlı olarak açılan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri’nin kısaltmasıdır. Bu merkezler, öğrencilere bireysel yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı sunmaktadır.

İlgili Yazılar