Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. YÖK Üstün Başarı Ödülleri 2024 Başvuru Süreci Başladı

YÖK Üstün Başarı Ödülleri 2024 Başvuru Süreci Başladı

Haber Haber -
17 0

YÖK Üstün Başarı Ödülleri ve Kategorileri

Yükseköğretim Kurulu’nca düzenlenen YÖK Üstün Başarı Ödülleri için 2024 başvuru süreci başladı. Bu yıl ödüller, “bireysel”, “kurumsal”, “özel alan” ve “özel” olmak üzere dört ana başlık altında toplam 12 kategoride verilecek.

Bireysel Ödüller

Bireysel Ödüller kategorisinde Fen ve Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, Sağlık ve Spor Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere dört farklı alanda Yılın Doktora Tezi Ödülü verilecek. Başvurular, bir önceki yıl içerisinde tamamlanmış doktora tezleri için doktora tezi sahibi ve tez danışmanı tarafından birlikte yapılacak.

Kurumsal Ödüller

Kurumsal Ödüller kategorisinde Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları, Toplumsal Sorumluluk, Uluslararası İşbirliği, Üniversite-İş Dünyası İşbirliği ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere beş ayrı alanda ödüller verilecek. Başvurular yükseköğretim kurumları tarafından yapılacak.

Özel Alan Ödülleri

Özel Alan Ödülleri kategorisinde Milli Yenilik Ödülü ve Bilim Diplomasisi Ödülü verilecek. Başvurular, çalışmanın sahibi öğretim elemanı tarafından yapılacak.

Özel Ödül

Özel Ödül olan İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü, eğitime ve bilime önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarına verilecek. Bu ödül için herhangi bir başvuru alınmayacak.

Başvuru şartları ve detaylı bilgiler için http://odul.yok.gov.tr adresi ziyaret edilebilir. 2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için başvurular 13 Mayıs Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek.

İlgili Yazılar