Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Yeni Müfredat MEB Tarafından Açıklandı

Yeni Müfredat MEB Tarafından Açıklandı

Haber Haber -
24 0

Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyuna Sunuldu

Milli Eğitim Bakanlığı, zorunlu derslere ait “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredat taslağını kamuoyunun görüşüne sundu. Taslak, “https://gorusoneri.meb.gov.tr” adresinde erişime açıldı.

Uygulama Zamanı ve Kademeler

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde kademeli olarak uygulanacak.

Değişen Ders İçerikleri

– İlkokul ve ortaokul düzeylerinde fen bilimleri, matematik, Türkçe gibi derslerin içerikleri yenilendi.
– Lise kademelerinde biyoloji, coğrafya, felsefe, fizik, kimya gibi derslerde değişiklikler yapıldı.
– Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde 15 Temmuz darbe girişiminin ‘Cihat’ olarak nitelendirilmesiyle ilgili bilgiler öğrencilere aktarılacak.

Matematik Dersindeki Değişiklikler

– İlkokul düzeyinde geometri ve şekillerin anlamlandırılması ön plana çıkarılarak öğrencilere farklı nesne modelleri ile geometri kavratılacak.
– Ortaokul ve lise düzeylerinde ise fonksiyonlar, istatistik, algoritmik düşünme becerileri gibi konulara ağırlık verilecek.
– Programlar, öğrencilerin günlük yaşamlarına daha uygun ve somut bir şekilde yapılandırılarak öğrenme hedefleri belirlendi.

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi ve 15 Temmuz

– 15 Temmuz darbe girişimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde ‘Cihat’ olarak nitelendirilirken, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde toplumların hak ve özgürlüklerini korumaları konusunda vurgu yapılacak.
– Darbeler ve terör örgütleri üzerinden Türkiye’nin demokratikleşme sürecine etkileri anlatılacak.

Yeni müfredat taslağı, eğitim sisteminde önemli değişikliklere giderek öğrencilerin daha kaliteli ve çağa uygun bir eğitim almasını hedefliyor. Bu doğrultuda, ders içerikleri, öğrenme hedefleri ve değerler eğitimi gibi konular yeni müfredatta yeniden şekillendirilmiş durumda.

İlgili Yazılar