Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması

Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması

Haber Haber -
14 0

Öğrencilerin Eğitim Sistemine Geri Bildirim Veriyor

ABİDE araştırması, öğrencilerin okullarda edindiği bilgi ve becerileri değerlendirerek eğitim sistemine geri bildirim verme amacıyla uygulanmaktadır. İlk kez 2016 yılında başlayan bu araştırma, Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarını kapsamaktadır.

Üst Düzey Düşünme Becerilerini Değerlendiriyor

4, 8 ve 10. sınıf öğrencilerini hedefleyen ABİDE araştırması, çoktan seçmeli ve açık uçlu sorular kullanarak öğrencilerin ilgili alanlardaki üst düzey düşünme becerilerini ölçmektedir. Ayrıca, okul yöneticisi, öğretmen ve öğrenci anketleri de uygulanmaktadır.

ABİDE 2024 Uygulaması 230 Bin Öğrenciyi Kapsıyor

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ABİDE araştırmasının dördüncü döngüsü olan ABİDE 2024 uygulaması, 2 bin 326 okul ve 230 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Araştırma sonuçları, ülke genelinde ve her il için özel raporlar şeklinde sunulacaktır.

Eğitim Politikaları İçin Önemli Bir Dayanak

ABİDE araştırması, eğitim sisteminde uygulanan politikaların sonuçları hakkında bilgi sunmanın yanı sıra, gelecek dönemlerde belirlenecek eğitim politikaları için de önemli bir dayanak oluşturmaktadır. 12. Kalkınma Planı ve 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı’nda da yer alan araştırma, eğitimde dönüşüm ve gelişim için kritik bir rol oynamaktadır.

İlgili Yazılar