Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Evrensel Alanda Ün Salabilmiş 5 Türk Şarkıcı

Evrensel Alanda Ün Salabilmiş 5 Türk Şarkıcı

admin admin -
8 0

Şarkı, müzik deyince herkesin sevdiği çok beğendiği en az bir, iki şarkıcı vardır. Her kitlenin kendi duygularını yansıttığına inandığı, gönlüne taht kurmuş, ondan vazgeçemediği bir şarkıcısı vardır. Peki bu şarkıcılardan hangileri sadece kendi ülkesiyle sınırlı kalmayıp, yurt dışına kadar taşmış olabilir. İşte sizler için hazırladığımız evrensel alanda ün salabilmiş 5 Türk şarkıcı listemiz.

1) Sertap Erener

Eurovision denilince akla gelen ilk şarkıcımız olsa gerek. 2003 te Letonya’nın Riga kentinde düzenlenen yarışmada Türkiye’yi temsil eden sanatçımız ‘EveryWayThat I Can’ şarkısıyla tam 167 puan alarak birinci olmuştur.

2) Tarkan

Türkiye’de pop müzik denilince akla ilk gelen şarkıcımız, pop starımız Tarkan. Yurtdışında sayısız konser veren sanatçımız, Avrupa ya da sığmamış olsa ki 2017 yılında Amerika’ da hayranlarıyla buluştu. Rusya, Almanya, Hollanda, Amerika ve birçok Avrupa ülkesindeki konserleriyle ününü dünyaya duyurmuştur. Öyle ki Rusya’da Dudu şarkısı tam bir milyon satılmıştır ve o yıl en iyi yabancı şarkıcı ödülünü almıştır.

3) Hadise

Yine Türk pop müziğinin son zamanlardaki en iyi sanatçılarımızdan olan Hadise, hem sesiyle, hem güzelliğiyle Belçika Almanya, Hollanda gibi ülkelerde adından oldukça söz ettirmiştir.

4) Zara

Türk halk müziğinin özgün sanatçılarından olan Zara oda yurt dışı konserleriyle adından sıkça söz ettirmiştir. Son olarak Priz Europa 2017 de yer alacaktır.

5) Selda Bağcan

Listemizin en sürpriz ismi olsa gerek. Muazzam güçlü sesiyle türkülerimizi tüm dünyaya duyuran sanatçımız, İngiltere, ABD, İspanya, Hollanda gibi ülkelerde büyük ses getirmiştir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir