Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Evde Enerji Üretilebilecek 5 Basit Yol

Evde Enerji Üretilebilecek 5 Basit Yol

admin admin -
10 0

Enerji şüphesiz her insanın ihtiyacıdır. Enerjinin en basit formu olan elektrik ulaşılması en kolay enerji kaynağıdır. İhtiyacımız olduğu zaman fişi, prize takmamız yeterli. Peki ya elektrikler kesildiğinde veya elektriğin olmadığı bir yerde elektriğe ihtiyacımız olursa ne yapacağız? İşte sizler için elektriğin olmadığı yerlerde kendi ihtiyacınızı karşılamaya yetecek 5 basit yöntem.

1) Basit güneş paneli devresi

Elektrik ihtiyacınızı ufak çapta karşılayabilir. Bir telefonu şarj edebilirsiniz. Nasıl mı basit bir bakır levhayı ısıtarak oksitlenmesini, sağladıktan sonra, gerekli olan kabloları lehimleyerek ufak bir bağlantıdan sonra, güneşe koyup bekleyin yaklaşık yarım saat sonra elektrik ürettiğini göreceksiniz. Bununla ilgili videoları izleyebilirsiniz.

2) Güneş hücresi

Bazı sitelerden sipariş edebileceğiniz bu ufak modülleri enerji ihtiyacınıza göre sayısını arttırarak gerekli bağlantıyı sağladıktan sonra istediğiniz. Miktarda enerji üretebilirsiniz.

3) Rüzgar türbini

Güzel bir rüzgar türbini tasarlayarak elektrik üretebilirsiniz. Hazır olarak almanız gereken tek şey dinamo.

4) Çark

Eğer eviniz yakınında ufak bir akarsu varsa bu yöntem tam size göre. Hidroelektrik santrallerin çalışma prensibine yakın bir prensiple çalışır. İhtiyacınız olan basit bir çark yapmak. Daha sonra buradaki mekanik enerjiyi, elektrik enerjiye dönüştürecek basit bir dinamo ve elektriğiniz hazır.

5) Biyogaz

Eğer hayvancılıkla uğraşıyorsanız hayvan dışkılarından bu atıklardan basit bir yöntemle biyogaz üretmek mümkün. Dışkının toplanıp havasız bir ortamda suyla karıştırılıp beklettiğinizde bakteriler tarafından metan gazı üretildiğini göreceksiniz.

Aydın mutlu son masaj
Kocaeli mutlu son masaj
Elazığ mutlu son masaj
Trabzon mutlu son masaj

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir