Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Zona Hastalığı Nedenleri Nelerdir ?

Zona Hastalığı Nedenleri Nelerdir ?

admin admin -
8 0

Hastalık her şekilde insan metabolizmasını olumsuz yönde etkiler ve bu durum hayatının tüm gidişatını olumsuz yöne doğru sürükler. Hastalık durumunda bireyin bilmesi gereken şeyler hastalığın sadece neden kaynaklandığı değil hastalığı tanıyarak neyden kaynaklanıyor , tedavisi nasıl olabilir ve bu tedavi kısmında, hayatında ne gibi değişiklikler yaparak tedavi sürecine uyum sağlarım ve bu hastalığın tekrarlamaması için ne gibi önlemler almalıyım gibi temel sorular cevaplandırılıp , hayata geçirildiğinde size daha çok pozitif yönde yarar sağlayacağı göreceksiniz. Sadece nedenlerde takılıp kalmayalım….

Hastalık öncesinde birey su çiçeği çıkardıysa ya da bu rahatsızlığı geçirdikten sonra yine kişide bağışıklık sistemi zayıfladığı durumlarda görülebilen bir hastalıktır.

Bağışıklık sistemimizi beslenme düzeninden tutun stres , kaygı vs. dış etkenlerden korunarak üstesinden gelinebilecek bir sorun haline getirebilirsiniz.

50 yaş üstü bireyler için risk faktörü olan bir hastalıktır. Çok nadir olarak görülse de her her bin kişide 1-4 arası değişebilen sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Zona hastalığının en spesifik özelliği deride döküntü ve iltihaplı şekilde çıkana sivilce tarzı yaralardır. Genelllikle ağrı hassasiyeti kişiden kişiye göre değişebilir. Mümkün mertebe tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğundan dolayı eğer tedavi edilmezse komplikasyon olarak sinir sisteminde veya gözlerde bir hastalık olarak size kat ve kat artan bir hastalık olarak geri döner. Tedavi sürecinde 2 ile 4 hafta içerisinde derideki döküntüler kaybolarak iz şeklini alarak kalabilirler . Sağlıkla kalınız…..

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir