Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Yılbaşı Etkinliklerinde Ciddi Önlem

Yılbaşı Etkinliklerinde Ciddi Önlem

admin admin -
8 0

Geçtiğimiz yıl kadınların yaşadığı taciz olaylarından dolayı bu yıl yeni yıla girerken kutlanacak etkinlikler sırasında sıradışı önlemler alınacak.

Yeni yılda yapılacak yılbaşı etkinlikleri için taciz, kapkaç, yankesicilik, uyuşturucu madde satışı gibi eylemleri gerçekleştirenlere karşı ciddi önlemler alınacağı duyuruldu.

OHAL kapsamında ciddi cezalar verilen bu tür suçlulara, bu yılbaşında bir çok önlem alınacak. Bu önlemler arasında polislerin noel baba kılığına gireceğinin yanı sıra, simitçi, kestaneci, milli piyango bilet satıcısı ayakkabı boyacısı gibi kılıklarda da yer alacağı duyuruldu. Gezi Parkı’nda açıklamalarda bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü birimi, 17 bin polisin yer alacağı yılbaşı etkinlikleri arasında polislerin görev yerlerinde olacağını duyurdu. Açıklama sırasında güvenlik önlemlerinin geçen yıla göre daha yoğun olduğunu da bildiren Şube Müdür Yardımcısı, görev yerlerinin iskeleler, vapurlar, havalimanları, metrolar gibi vatandaşların bol olduğu yerlerde polislerin kılıktan kılığa girerek görev yerlerinde olacağı bildirildi. Ayrıca açıklamalarında 96 kamera ile 40 harekatlı kameranında Taksim Meydanı’nda olacağını söyledi.

Şube Müdürü açıklamasında Taksim’e çıkan yolların trafiğe kapatılacağını bildirerek, istiklal caddesi ve çevrelerinde 40 arama noktasının oluşturulacağını belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir