Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. ekonomi
  4. »
  5. Corona Virüs Salgınında En Çok Para Kazanan 50 Şirket, Piyasa Değerinden 1,5 Trilyon Dolar Kaybetti

Corona Virüs Salgınında En Çok Para Kazanan 50 Şirket, Piyasa Değerinden 1,5 Trilyon Dolar Kaybetti

Haber Haber -
11 0

Teknoloji Şirketleri Liderliğini Korumuyor

2020 yılında pandemi döneminde yükselen hisse senetlerine yatırım yaparak kazanan şirketler, son zamanlarda büyük kayıplarla karşı karşıya kaldılar. S&P Global’in verilerine göre, en büyük yüzdelik artışı sağlayan 50 şirket listesinde teknoloji grupları öne çıkmaktaydı.

Uzaktan Çalışma Döneminin Sonu

Pandemi döneminde uzaktan çalışmaya geçen şirketler arasında yüzde 765’e varan artış yaşayan video konferans şirketi Zoom, şimdi büyük kayıplar yaşıyor. Benzer şekilde, Bulut tabanlı iletişim şirketi RingCentral da kayıplardan nasibini aldı.

Egzersiz bisikleti üreticisi Peloton, pandemi dönemindeki popülaritesinin ardından hisselerinin yüzde 97’den fazla değer kaybetmesiyle dikkat çekiyor. Şirketin piyasa değerinden 43 milyar dolar silindi ve işgücünde ciddi kesintilere gitmek zorunda kaldı.

Tesla ve E-ticaret Devleri de Değer Kaybetti

2020’nin en büyük kazananı olarak öne çıkan Tesla’nın piyasa değeri 2020 Aralık ayında yükselmiş olsa da, şu anda düşüş yaşadı. E-ticaret grupları Shopify, JD.com ve Chewy de büyük kayıplar yaşayarak değerlerinin önemli bir kısmını kaybettiler.

İlgili Yazılar