Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Cem YILDIRIM’dan Astım Hastalarına Önemli Uyarı

Cem YILDIRIM’dan Astım Hastalarına Önemli Uyarı

Haber Haber -
12 0

TÜSAD, Küresel Astım Girişimi’nin Dikkat Çeken Açıklaması

Cem YILDIRIM/ANKARA Solunum Derneği TÜSAD, Küresel Astım Girişimi (GINA) tarafından ilan edilen Dünya Astım Günü dolayısıyla önemli bir açıklama yaptı. Dünya genelinde 260 milyondan fazla insanı etkileyen astım hastalığına dikkat çekildi.

Astım Hastalarının Doğru Yönetilmesi ve Eğitim Önemi

Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Başkanı Prof. Dr. Kurtuluş Aksu, astım hastalarının bu hastalığı doğru yönetmeleri ve tıbbi yardım gerektiğinde nasıl başvuracakları konusunda eğitim almalarının önemine vurgu yaptı. Astımın dünya genelinde her yıl önlenebilir 450 binden fazla ölüme neden olan en yaygın kronik bulaşıcı olmayan hastalıklardan biri olduğunu belirtti.

Özellikle Düşük-Orta Gelirli Ülkelerde Astım Sorunu

Prof. Dr. Aksu, düşük-orta gelirli ülkelerde inhaler tedavilerin bulunmayışının astım ölümlerinin büyük çoğunluğundan sorumlu olduğunu ifade etti. Bu ülkelerde gerçekleşen astım ölümlerinin yüzde 90’ından fazlasının bu sebeple yaşandığını belirtti.

Sağlık Çalışanlarının Rolü

Prof. Aksu, astım hastalığıyla mücadelede sağlık çalışanlarının önemli bir rol üstlendiğini vurgulayarak, hastalara en uygun tedaviyi sağlamak için kanıtlı bilimsel bilgileri aktarmalarının ve bilgi birikimlerini geliştirmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi.

İlgili Yazılar