Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Dikkat Eksikliğini Hafife Almayın

Dikkat Eksikliğini Hafife Almayın

admin admin -
17 0

Psikolog Süreyya Kitapçıoğlu insanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen dikkat eksikliğinin, bireyler tarafından hafife alındığını söyledi.

NTV Sağlık’ın haberine göre dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun giderilmesi için çok yönlü bir tedavi ile desteğe ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Psikolog Süreyya Kitapçıoğlu, tedaviyle birlikte yaşam kalitesinin artacağının altını çizerek, dikkat bozukluğunun giderilmesiyle benlik saygısının da artacağını söyledi. Bireyin eğitim hayatında ki köklü bir değişimle yıkıcı davranışların azalmasının da tedavi ile amaçlandığını vurguladı. Hiperaktivite bozukluğu yaşayan çocuklar için aile ve doktorların dikkat eksikliği yaşayan çocuklar ile iletişiminin çok önemli olduğunu vurgulayan psikolog, bu iletişimin iyi olmasının tedaviye olumlu yönde katkı sağlayacağını söyledi.

İlaç tedavilerinin yanında eğitim programlarının da tedaviyle paralel gitmesinin, tadavi sürecine olumlu yönde katkı sağlayacağını söyleyerek, verimli bir yol olarak görüldüğünü söyledi. Kitapçıoğlu, ailelerin çocuklarına titiz bir şekilde yaklaşarak ilaç tedavisi konusunda endişe yaşadıklarını söyleyerek, ilaç tedavisinin zekayı arttırmadığını ancak hiperaktiv çocukların hareketliliğini azalttığını söyledi. Öte yandan çocukların dikkat süresini de arttırarak, saldırgan tutumlarını da azalttığını söyledi.

İlaçların doğru davranışları öğretemeyeceğini savunan Kitapçıoğlu, yeni beceriler de kazandırmayacağını söyledi. Bu tür davranışların kazanılabilmesi için uzman birinin ve aile desteğinin verilerek yürütülebileceğine vurgu yaptı. Psikolog, çevre faktörüne de değinerek, çevrenin bu durumda çok önemli olduğunu vurguladı. Çevresel olarak kötü koşullarda yetişen çocukların davranış bozukluğuna neden olabileceğinin de altını çizdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir