Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Rus Diplomatlara Karşılık Jest

Rus Diplomatlara Karşılık Jest

admin admin -
7 0

ABD’nin 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almasının ardından, Rusya Dışişleri Bakanlığı da 35 ABD’li diplomatın sınır dışı edilmesini Kremlin’e teklif etti. Ancak Kremlin hiçbir Amerikalı diplomatın sınır dışı edilmeyeceğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Rusya’ya yönelik politikasına sert bir şekilde sınır koyduğunu gösteren 35 Rus diplomatın sınır dışı edilişine Rusya’nın tepki göstermeyeceği görüldü.

Amerika’nın Rusya’ya karşı tavır aldığını gösteren 35 diplomatın sınır dışı edilişine, Rusya Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın Putin’e karşılık vermek için teklif götürdüğü öğrenildi. Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklama gecikmeden kamuoyuyla paylaşıldı. Amerika’nın bu tutumuna karşılık hiçbir karşılık verilmeyeceği belirtildi. Buna karşılık Amerika’da bulunan 35 Amerikan diplomatın misilleme olarak sınır dışı edileceği beklenirken, Kremlin’den böyle bir şey olmayacağı açıklaması geldi.

Putin yaptığı açıklamada, Amerikalı diplomatların endişe etmemelerini isteyerek, sınır dışı edilmeyeceklerini duyurdu. Yeni yıl tatili zamanında böyle bir şeyin olmayacağına kanaat getiren Putin, Amerikalı diplomatların geleneksel tatil zamanında yerlerinden edilmeyeceğini, çocuklarıyla birlikte Kremlin’deki Noel etkinliğine davetini dile getirdi.

Amerika’nın Rus diplomatlarına göstermediği yakınlığı Putin Amerikalı diplomatlara gösterdi. Amerika’da ‘İstenmeyen adam’ ilan edilen diplomatlar, sınır dışı edildi. Amerika’ya karşı Rusya Dışişleri bakanı Bakanı Sergey Lavrov ‘Karşılıksız bırakmayacağız’ diyerek sert konuşurken, Dimitri Peskov ise bu davranışa karşılık olarak uygun bir yanıtın verileceğini duyurdu.

Rusya Dışiişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Amerikalı diplomatların sınır dışı edilmesi gerektiğini savunarak Kremlin’e bildirmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir