Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Suriye Konusunda Çağrıda Bulundu

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, Suriye Konusunda Çağrıda Bulundu

Haber Haber -
12 0

Büyükelçi Ahmet Yıldız, BM Güvenlik Konseyi’nde Suriye Oturumunda Konuştu

Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi olarak göreve başladıktan sonra ilk açıklamasını Suriye konulu BM Güvenlik Konseyi oturumunda yaptı.

Suriye’deki Kırılgan Duruma Dikkat Çekti

Ahmet Yıldız, Suriye’deki çatışmanın 14. yılında ülkedeki kırılgan durumun göz ardı edilmemesi gerektiğine vurgu yaparak, çatışmanın güvenlik, ekonomik ve insani boyutlarının kötüye gittiğini ve umut ışığı görünmediğini belirtti.

Ulusal Uzlaşma ve Temel Nedenlerin Ele Alınması Gerektiğini İfade Etti

Yıldız, Suriye ihtilafının çözümü için ulusal uzlaşmanın sağlanmasının önemine değinirken, çatışmanın temelinde yatan nedenlerin ele alınmasının gerekliliğine dikkat çekti. BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı çerçevesinde siyasi sürecin canlandırılmasının önemini vurguladı.

PKK/YPG’nin Suriye’nin Geleceğinde Yeri Olmadığını Belirtti

Yıldız, PKK/YPG/“SDG” terör örgütünün Suriye’nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine yönelik tehdit oluşturduğunu söyleyerek, bu terör örgütünün Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığını vurguladı. Ayrılıkçı terörist gündemin Suriye’ye zarar verdiğini belirtti.

İnsani Yardımın Kritik Önemini Vurguladı

Ahmet Yıldız, Suriye’de kapsamlı bir çözüm için insani yardım akışının kesintisiz olmasının ve yeterli finansmanın sağlanmasının gerekliliğine işaret ederek, “Suriye’nin Tümü” yaklaşımının korunmasının önemine değindi.

Türkiye’nin Özel Rolünü ve Pozisyonunu Hatırlattı

Yıldız, Türkiye’nin Suriye konusunda özel bir konumu ve rolü olduğunu belirterek, Konsey üyeleriyle 2254 sayılı kararın hayata geçirilmesi için işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Büyükelçi Yıldız, Suriye rejimi temsilcisinin eleştirilerine yanıt vererek, siyasi süreçte ilerlemenin önemine vurgu yaparak sözlerini tamamladı.

İlgili Yazılar