Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor & Fitness
  4. »
  5. Pep Guardiola: “Real Madrid Turu Geçmeyi Başardı, Biz Başaramadık”

Pep Guardiola: “Real Madrid Turu Geçmeyi Başardı, Biz Başaramadık”

Haber Haber -
17 0

Guardiola, Real Madrid’in Savunma Odaklı Oyun Tarzını Eleştirmekten Kaçındı

Manchester City, Real Madrid’e penaltılar sonucu Şampiyonlar Ligi’nden elendikten sonra, rakip takımın savunma odaklı oyun tarzını eleştirmekten kaçınan Pep Guardiola, zorlu mücadeleyi değerlendirdi. City, Rodrygo’nun erken golüne karşın 33 şut atmasına rağmen sadece Kevin De Bruyne ile gol bulabildi. Real Madrid ise daha az atakla oynayarak, maçı uzatmalara taşıdı ve penaltılarda 4-3 kazanarak yarı finalde Bayern Münih ile eşleşti.

Guardiola: “Yargılamıyorum, Zor Bir Mücadele Oldu”

Guardiola, Real Madrid’in tutumuna ilişkin sorulara “Yargılamıyorum” yanıtını verirken, “Geçmişte benzer stratejilerle oynayan takımlarla karşılaştık. Zor bir mücadele olduğunu biliyorlar ve elinden geleni yapmaya çalıştılar. Özellikle ikinci yarıda onları zorladık. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık ama sonuç olarak Madrid turu geçmeyi başardı ve biz başaramadık.” şeklinde konuştu.

“Pişman Değilim”

Guardiola, Real Madrid’e karşı penaltılarla kaybedilen maç sonrası, “Kazanmayı tercih ederdim ama Real Madrid’i tebrik ederim. Yaptığımız hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum.” ifadelerini kullandı. Teknik adam, oyuncularının oynadığı oyunu övdü ancak fırsatları değerlendiremediklerini belirtti.

Guardiola: “Çıkma İsteyen Oyuncular Değiştirildi”

Guardiola, Haaland, De Bruyne ve Akanji’nin oyundan alınma nedenleriyle ilgili, oyuncuların “çıkmak istedikleri” için değiştirildiklerini açıkladı. Takımın moralini toparlaması gereken Guardiola, FA Cup yarı finali için oyuncularının nasıl tepki vereceğini göreceğini söyledi.

Manchester City’nin Üçleme Hayali Darbe Aldı

City’nin ardı ardına ikinci üçleme başarısına ulaşma umudu, Real Madrid’e elenmesiyle darbe aldı. Ancak Guardiola’nın ekibi hala Premier Lig’de lider durumda ve FA Cup’ta şansını sürdürüyor.

İlgili Yazılar