Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Pire İlaçlama Yapılırken Evdeki Kedim Etkilenir Mi?

Pire İlaçlama Yapılırken Evdeki Kedim Etkilenir Mi?

admin admin -
11 0

Birçok evin kedi ve köpeği mutlaka bulunur. Kedi ve köpeklerin insanın en yakın dostu olarak bilinir. Bu yüzden birçok aile bir veya birden fazla kedi ya da köpek sahibi olur. Hatta bazıları çocukları ile arkadaşlık kursun diye kedi veya köpek sahiplenen vardır. Bu tür evlerde de bit ve pireler eksik olmaz. Bu yüzden ev ilaçlama mutlaka yaoılması gerekiyor.

Pire İlaçlamayı Ben Yapamaz Mıyım?

Eğer kedi veya köpek sahibiyseniz, kedi ve köpeklerinizi veterinere götürerek pire ilacı ya da parazit ilacı yaptırabilirsiniz ki zamanı geldiğinde yaptırmanız gerekiyor. Pirelerin ve bitlerin evinizi işgal etmemesi için de böcek ilaçlama yapılması gerekiyor. Bunu sizde yapabilirsiniz, fakat ne kadar etkili olacağı tartışılır.

Örneğin petshoplarda pire ve bitler için sprey veya pudralar satılır. Kedi veya köpeğin üzerine sıktığınızda bitler ve pireler bir süre sonra ölür, fakat eviniz için ne kadar etkili olur, bu düşündürür. Ev ilaçlama bunun için önemlidir. İlaçlama yapılırken de, kedinizin evden uzak durması önemlidir. Her ne kadar sadece pireleri öldürmek için üretilen ilaçlar olsa bile, kedinizin kimyasal maddeleri solumaması gerekir.

Normal İlaçlama Firmaları Bunu Yapıyor Mu?

İlaçlama firmaları bütün ilaçlama yöntemlerini kullanmaktadır. Bu yüzden böcek ilaçlama https://asilaclama.com/ olarak sektörün adı geçiyor. En küçük pirelerden tutun herşey için ilaçlama teknikleri bulunuyor. Kedi ve köpekleriniz ile yaşamak isterseniz bunu yapmanız çok önemlidir. Evde alerjisi olan varsa, ilaçlama kaçınılmaz olacaktır.

İlaçlama firmasını aradığınızda pire temizliğinin yapılması gerektiğini iletmeniz gerekiyor. Böylece firma ekipleri nasıl bir hazırlık yapmaları gerektiğini anlıyorlar. Böcek ve haşere türü ne olursa olsun, evinizde bulunması çok hoş olmaz. Pireler ve bitler insanlara da bulaşabildiği için, evinizin temizlenmesi çok önemlidir.

Her ne kadar kedi ve köpeklerinize bakım yapsanız bile, pirelerin gezmesi, özellikle kedi ve köpeklerin olduğu alanlarda çok doğaldır. Her ne kadar tüylü arkadaşlarınızı veterinere götürüp bütün aşılarını yaptırsanız bile, eğer arkadaşlarınızı dışarıya çıkarıyorsanız, pire ve bitler kaçınılmaz olur. Hem sizin sağlığınız, hem de kedi ve köpeklerin sağlığı, aynı zamanda evinizin temiz olması için mutlaka ilaçlama yaptırın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir