Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Fazla Ağrı Kesici Kullanımı ve Zararları

Fazla Ağrı Kesici Kullanımı ve Zararları

admin admin -
9 0

Fazla Ağrı Kesici Kullanımı ve Zararları

İlaç kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artmaktadır. Özellikle bilinçsizce ve doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı, hastalıkları iyileştirmek yerine, birçok daha önemli problemlere yol açmaktadır. Bunların başında da ağrı kesiciler geliyor. En ufak bir ağrıda bile hemen ağrı kesici kullananların sayısı, oldukça fazladır. Aslında birçok ağrı ağrı kesici kullanmadan doğal yöntemlerle de geçebilmektedir. Bunun yerine biran evvel ağrıdan kurtulmak için, ağrı kesicilere başvurulmakta, ağrı geçmeyince de bilinçsizce ağrı kesici alımı arttırılmaktadır.

Fazla Ağrı Kesici Kullanmanın Zararları Nelerdir?

Her ilacı tavsiye edilen dozdan fazla kullanmak zararlı olduğu gibi ağrı kesicileri de fazla kullanmanın önemli zararları bulunuyor. Bunların başlıcaları şöyle sıralanmaktadır:

  1. Gereksiz yere veya aşırı ağrı kesici kullanıldığında, ağrı tekrarlandığı zaman normal doz yeterli olmamaktadır.
  2. Ağrı kesiciler, çok kullanıldığında vücuttan tamamen atılamamakta ve özellikle böbreklerde önemli tahribatlara yol açmaktadır.
  3. Aşırı ağrı kesici kullanımı, karaciğerin fonksiyonlarını bozmakta ve karaciğer yetmezliği gibi önemli sorunlara neden olmaktadır.
  4. Bağırsakların yapısını bozarak, sürekli ishal vakalarına sebep olmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir