Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Fazla kahvenin dişlere zararı nedir?

Fazla kahvenin dişlere zararı nedir?

admin admin -
9 0

Fazla Kahvenin Dişlere Zararı Nedir?

Kahve, oldukça sağlıklı ve birçok insan için ayrı bir yeri olan içeceklerdendir. Özellikle Türk kahvesini sevmeyen neredeyse yok denecek kadar azdır. Genellikle sıcak olarak tüketilen kahve çeşitleri, sevenleri için soğuk olarak da üretilmektedir. Yaz, kış demeden bu lezzetli içeceği sık tüketenlerde bazı diş sorunları yaşayabilmektedir. Özellikle diş minesini sarartan kahve, gülüşü değiştirebiliyor.

Kahvenin Dişe Etkisi

Genel olarak çok sağlıklı bir içecek olan kahve, uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir. Şekersiz, sade bir Türk kahvesinden günde iki fincan içilmesinde sakınca görülmüyor. Diğer kahve çeşitleri de içeriğine göre günlük belirli oranlarda tüketilebilir. Her şeyde olduğu gibi kahvenin de aşırısı zararlıdır. Özellikle diş dokusunu bozması ve dişleri sarartması istendik bir durum değildir.

Türk kahvesi ya da diğer kahveleri aşırı tüketmek dişin minesinin rengini değiştirdiği gibi kalsiyum atılımını da tetikler. Böbreklerden kalsiyum atımını hızlandıran kahve, gereğinden fazla tüketilirse dişin ana maddesi olan kalsiyumu vücuttan uzaklaştırır. Bu durumda da dişler zamanla sağlamlığını yitirir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir