Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. En Ünlü Beş Eğitimci

En Ünlü Beş Eğitimci

admin admin -
12 0

Eğitim, günümüzde de geçmiş zamanda da gelecekte de çok büyük önem arz etmiştir, büyük önem arz etmeye de devam edecektir. Eğitim, herşeyin başıdır. Eğitimsiz bir yaşam düşünülemez. Günümüzde eğitim ile ilgili büyük adımlar atılmıştır. Eğitimli yetişen bireylerin yine eğitimle yetiştirdiği çocuklar geleceğimizdir. İyi eğitim alan çocuklarımız gelecek için parıl parıl parlayan hiç sönmeyen bir ışık gibidir.

Gelecek adına son derece umut vericidir. En büyük eğitimci başta Mustafa Kemal Atatürk’dür hiç şüphesiz. Büyük Türk tarihimiz çok ünlü Türk eğitimciler barındırmaktadır. Bu Türk Mİlletimiz için büyük bir onurdur. Sadece Türkiye de değil dünya çapında tanınan, bilinen bir çok eğitimci mevcuttur.

Eğitim sadece bize bahşedilmiş olan en değerli ve sadece insanlara mahsus olan aklı eğitmekten ibaret değildir. İnsan, yaşamını idame ettirebilecek yetiye sahip olabilmek için de eğitilmelidir. Değişen ve gelişen çağımıza ayak uyduran öğretmenlerimiz aslında kendilerini de her seferinde yenilemek durumundadırlar. Çağımız ihtiyaçları karşısında onlarda aslında yeniden öğrenci olurlar.

Örneğin, eskiden sadece yabancı dil eğitimi olarak ingilizce verilirken şimdi ingilizce mevcut ders yanına da seçmeli bir yabancı dil dersi daha ekleniyor. Ayrıca, yine gelişen teknoloji sayesinde artık dijital eğitim araçları kullanılarak öğrenciler için eğitim farklı bir boyut daha kazanıyor. Çocuklarımız artık yenilenen ve gelişen teknoloji ile başlayan dijital eğitim sayesinde okullarında çok daha verimli eğitimler alabilmektedir. En ünlü eğitimcilerimize gelecek olursak, iki başlık altında belirttiğimiz gibidir.

 En Ünlü Türk Eğitimciler

Mustafa Kemal Atatürk

Hasan Ali Yücel

Mustafa Necati

Vasıf Çınar

Rauf  İnan

 En Ünlü Yabancı Eğitimciler

Bill Bowler

Herbert Buchta

Hardy Grifft

Megan Cherry

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir