Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. En Sürükleyici 5 Kitap

En Sürükleyici 5 Kitap

admin admin -
8 0

1) Fareler ve İnsanlar /  JHON STEİNBECK
Fareler ve İnsanlar, nobel ödüllü Steinbeck tarafından ustalıkla ele alınmış bir eser olarak karşımıza çıkarken,  eserde birbirinden farklı karakterdeki iki tarım işçisi, George Milton ve onun akli dengesi yerinde olmayan yoldaşı Lennie Small’un öyküsü anlatılmaktadır. Küçük bir toprak satın alıp güzel bir hayat yaşamanın hayalini kuran bu ikilinin öyküsünde dostluk ve dayanışma duygusu önemli bir yer tutar.

2) Karamazov Kardeşler / DOSTOYEVSKİ 

Gelmiş geçmiş en seçkin ve başarılı romanlar arasında yer alan Karamazov Kardeşler, Dostoyevski’nin kaleme aldığı son büyük eseri ve başyapıtıdır. Bencil, paraya ve zevke düşkün Fyodor Pavloviç Karamazov’un esrarengiz ölümü, birbirinden çok farklı karakterlere sahip oğullarının hayatını geri dönüşü olmayacak bir şekilde değiştirmekle kalmayıp tüm Rusya’nın yakından takip ettiği bir davaya dönüşecektir.

3) Guguk Kuşu /  KEN KESEY

İnsanların toplumla çelişkilerini ortaya koyan bir roman olmakla bu çelişkilerin temelindeki sorulara cevap bulabileceğimiz bir yapıt. Peki, kimin dediği olacak? Toplumun mu yoksa gönlüne göre yaşayanın mı? Bir akıl hastanesindeki özgür ruhlarla kontrolü sağlamaya çalışan yönetim arasındaki mücadeleyi sürükleyici bir ustalıkla anlatan Ken Kesey, bu ilk yapıtıyla Amerikan “karşıt-kültürünün” unutulmaz eserlerinden biri olmayı başarmıştır.


4) Algernon’a Çiçekler / DANİEL KEYS

Bilim kurgu hikâyesi ve romanıdır. Meraklı dakikalar başlıyor ve IQ testi Algernon adlı bir kobay faresi üzerinde deneniyor. Peki, sonuçları Charlie’yi nasıl etkileyecek? Zekâ testi ile büyük bir başarılar elde edilmiştir ancak, daha sonra farede bir zekâ gerilemesi olmuştur. Charlie, bilim adamları için bulunmaz bir denek olmuştur çünkü kahramanın doğuştan zekâ geriliği vardır. Farelerde görülen zekâ geriliği acaba Charlie’de de görülecek miydi? Hiç bitmesin dediğiniz kitaplardan biri olacağı kesin.


5) Olasılıksız /  ADAM FAWER

İnsanoğlunun hayata dair birçok sorusu vardır. Ve hayatta açıklanmayan birçok olasılık vardır. Şans ya da olasılık olarak adlandırdığımız yaşanmışlıkları bilim gerçeklik ve felsefe ile harmanlayıp bizlere aktardığı bir kitap olarak karşımıza çıkmaktadır.

Denizli mutlu son masaj
Gaziantep mutlu son masaj
Adana mutlu son masaj
Aydın mutlu son masaj

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir