Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. EYOF 2017 Erzurum’da

EYOF 2017 Erzurum’da

admin admin -
8 0

Erzurum’da bu yılda kış sporlarına ev sahipliği yapacak. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali Şubat 11-18 tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenecek.

807 sporcunun ağırlanacağı Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF 2017) hem yaz hem kışın düzenlenen programında 2015 yılında Gürcistan’da düzenlenmişti. 2017 yılı için Erzurum’u seçen programa 14 ile 18 yaş arasında genç sporcular katılıyor. 807 sporcunun yarışacağı festivalde Türkiye’den 69 sporcu katılacak. Bu sporculardan 24’ü kız 45’i ise erkek.  Kazananlara madalyaların dağıtılacağı festivalde birçok spor dalında yarışılacak.

THY Avrupa Ligi

Basketbol severlere bir müjde de THY Avrupa Ligi’nden geldi. Bu yıl Türkiye’de düzenlenecek olan Şampiyonluk mücadelesi, İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek olup THY Sponsorluğunda 19-21 Mayıs’ta ağırlanacak.

Avrupa’nın kulüpler alt yapısıyla önemli organizasyonundan biri olan THY Avrupa Ligi final heyecanı İstanbul’a taşınacak.

Öte yandan Avrupa Basketbol Şampiyonası finalleri de İstanbul’da yapılacak. Erkekler Basketbol şampiyonası (EuroBasket2017) 4 ülkenin birleşiminden oluşuyor. Türkiye’yi temsil edecek oyuncuların yer aldığı şampiyonluk heyecanı 31 Ağustos- 17 Eylül arasında yapılacak. Türkiye, Romanya, İsrail ve Finlandiya’nın katıldığı şampiyonluk mücadelesi yer alan 4 ülkede de oynanacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir