Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. “Onaylı Randevu Sistemi” 13 Mayıs Pazartesi Günü Başlıyor

“Onaylı Randevu Sistemi” 13 Mayıs Pazartesi Günü Başlıyor

Haber Haber -
14 0

Yeni Sistemde Randevu İşleyişi Detaylarıyla Açıklandı

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinde hayata geçirilecek olan “Onaylı Randevu” dönemi 13 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. Bu yeni sistem, randevuların verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayarak hizmet bekleyen hastalara daha hızlı ulaşmayı hedefliyor.

1- “Onaylı Randevu Sistemi” Nedir ve Ne Zaman Başlıyor?

Onaylı Randevu Sistemi, randevuların iptal edilmesi durumunda boş kalan kapasitenin hizmet bekleyen hastalar için kullanılmasını sağlıyor. Uygulama, 13 Mayıs Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.

2- Randevu Alan Kişilerin Onay Verme Zorunluluğu Var mı?

Randevu alan kişilerin randevu saatine uyacağına dair onaylarını, randevudan bir gün önce saat 20.00’ye kadar vermeleri gerekiyor. Onay işlemi, “www.mhrs.gov.tr” internet sitesi, mobil uygulama ve “ALO 182” çağrı merkezi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

3- Onaylanan Randevular İptal Edilebilecek mi?

Onaylanan randevular, randevudan bir gün önce saat 20.00’ye kadar “www.mhrs.gov.tr” internet sitesi, mobil uygulama ve ALO 182 çağrı merkezi aracılığıyla iptal edilebilecek.

4- Onaylanmayan Randevuların İptal Süreci Nasıl İşleyecek?

Son onay saatine kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu sistem tarafından iptal edilecek.

5- Randevuya Gitmeyenlere Uygulanacak Kısıtlama Nedir?

Randevusunu onaylamasına rağmen gitmeyen kişiler, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alamayacaklar. Ancak bu kişiler, randevusuz hizmet alabilecekler.

6- Onaylanmayan veya İptal Edilmeyen Randevuların Durumu Ne Olacak?

Onaylanmayan veya iptal edilmeyen randevular, bir gün önce saat 20.00’de otomatik olarak iptal edilecek. Kişiler, tekrar randevu alabilecek veya randevusuz hizmet alabilecekler.

7- Tüm Randevular İçin Onay Zorunlu mu?

Üç gün ve sonrası için alınan tüm randevularda onay zorunluluğu bulunacak. Ancak muayene tarihinden önceki iki gün içinde alınan randevular otomatik olarak onaylanacak.

8- Kimler Onaylı Randevu Sisteminden Muaf Olacak?

65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları, onaylı randevu sistemi uygulamasından muaf tutulacaklar.

9- Onaylanan Randevuya Gitmeyi Engelleyen Durumlarla İlgili Nasıl Bir Süreç İşleyecek?

Randevu onaylanmış olsa bile, iptal etme hakkı kişiye verilecek. İptal edilmeyen ve gitmeyen kişilerin yeni randevu alması 15 gün boyunca kısıtlanacak.

10- Onay Vermeyen Kişilere Yeniden Randevu Verilecek mi?

Onay verilmeyen randevular, otomatik olarak iptal edilecek ve boşalan randevular talepte bulunan hastalara verilecek. Saat 20.00’den sonra kişiler tekrar randevu alabilecekler.

İlgili Yazılar