Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Sosyal Güvenlik Kurumu Bedeli Ödenen İlaçlar Listesine 47 Yeni İlaç Eklendi

Sosyal Güvenlik Kurumu Bedeli Ödenen İlaçlar Listesine 47 Yeni İlaç Eklendi

Haber Haber -
18 0

Yenilikçi İlaçlar Listeye Dahil Edildi

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bedeli ödenen ilaçlar listesine, 8’i yenilikçi kanser ilacı olmak üzere toplamda 47 ilaç daha eklendi. Bu değişiklik, “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Farklı Kategorilerde İlaçlar Eklendi

Yapılan güncelleme ile SGK tarafından bedeli ödenen ilaçlar listesine, 8’i yenilikçi kanser ilacı, 21’i alerji aşısı, 2’si büyüme hormonu, 3’ü dirençli uyuz ilacı, 3’ü atopik dermatit ilacı, 2’si diyabet ilacı ve 3’ü psikoleptik/antidepresan olmak üzere farklı kategorilerde toplamda 47 ilaç eklendi.

Yerli Üretim İlaçların Sayısı Arttı

Özellikle dikkat çeken bir nokta ise, bu ilaçlardan 10’unun yerli üretim olduğu belirtiliyor. Bu durum yerli ilaç sanayisinin ve ürünlerinin desteklenmesi adına olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kanser Tedavilerine Yeni Seçenekler

Ayrıca, 12 kanser ilacının ödeme alanı genişletilerek yeni tedavi seçeneği olarak hastaların erişimine sunuldu. Bu güncelleme ile meme kanseri, mesane kanseri, prostat kanseri, akciğer kanseri, Dirençli Akut Myeloid Lösemi (AML), Kronik Lenfositik Lösemi (KLL), Multiple Myelom (MM) gibi tedavilerde kullanılan yenilikçi ilaçlara erişimin de sağlandığı bildiriliyor.

İlgili Yazılar