Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Motorinde 12 Kuruş Artış

Motorinde 12 Kuruş Artış

admin admin -
10 0

Yeni yıla girmeden evvel bir çok üründe yapılan fiyat artışına motorinde eklendi. Motorine 12 kuruş zam yapıldı.

Güne uyananlar hem aralık ayının sonunda hem de koca yıl 2016’nın sonunda motorindeki fiyat artışıyla uyandı. Motorinin litre fiyatına 12 kuruş zam yapıldı. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) motorinle ilgili yaptığı açıklamasında motorin kullanan vatandaşlara kötü haber verdi. PÜİS yaptığı açıklamada geçtiğimiz geceden itibaren başlayacak olan motorin zammını belirtti. Motorinin litre fiyatına yapılan 12 kuruş zammı dile getiren PÜİS, İstanbul’da ortalama litre fiyatın 4,57 olarak satışa başlanacağını, Ankara’da 4,63 lira, İzmir’de 4,60 liraya yükseltileceğini belirtti.

Dağıtım şirketlerinin belirlediği fiyatlar serbest rekabet ortamında değişiklik gösterebileceğinden bazı kentler ve şehirlerde fiyatların bu ortalamadan yüksek olma ihtimalinin olabileceği gibi düşük olma olasılığının da olacağı göz ardı edilmemelidir.

Petrol ürünlerinde yapılan fiyat artışının dolarda yapılan artışa göre de değişebileceği gibi gündeme ilişkin dış politikalara göre de değişmektedir. En son geçtiğimiz ay yapılan gizli artışa vatandaşlar tepki göstermişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir