Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. YKS Kapalı Matbaa Süreci Detaylarıyla Başladı

YKS Kapalı Matbaa Süreci Detaylarıyla Başladı

Haber Haber -
21 0

100’den Fazla Personel 40 Gün Boyunca Dışarı Çıkmayacak

Bu yıl 3 milyonun üzerinde adayın başvuru yaptığı YKS hazırlık sürecinde, kapalı matbaa merkezinde çalışmalara başlayan 100’den fazla personel, sınavın sona erdiği 9 Haziran akşamına kadar dışarı çıkmayacak. Tüm ihtiyaçları merkezde karşılanacak olan personel, aileleri dahil olmak üzere 40 gün boyunca dış dünya ile iletişim kuramayacak.

Soru Havuzları Kriptolu Sistemlerle Oluşturuldu

ÖSYM personeli, matbaa işçileri, yemek servisi yapanlar, uzmanlar ve öğretim üyelerinden oluşan personel, YKS’nin son oturumu YDT’nin tamamlanmasının ardından merkezden çıkarak aileleriyle buluşacak. Soru havuzları kriptolu sistemlerle oluşturuldu ve sınavda çıkacak soru sayısının 10 katı merkeze getirildi.

Yüksek Güvenlik Önlemleri ve Özel Sistemler

Görevliler, x-ray cihazları ve el dedektörleriyle arandıktan sonra parmak izi okuma sistemlerinden geçirilerek merkeze alındı. Faraday kafesi, sinyal karıştırıcı jammer gibi özel sistemlerin yanı sıra 7 gün 24 saat emniyet güçlerinin nöbetiyle sınav güvenliği sağlanacak. Merkezdeki çöpler dışarı çıkarılmayacak ve müsvedde kağıtlar toz haline getirilecek.

Özel Alanlar ve 200 Bin Soru Kitapçığı Günlük Basım

Kapalı matbaada görevli personelin uzun mesailerinde ihtiyaçlarını karşılamak için sinema, spor salonları, masaj koltukları gibi özel alanlar hazır edildi. Günde 200 bin soru kitapçığı basılacak ve elektromekanik kilitlerle tırlara yüklenerek sınav merkezlerine gönderilecek.

İlgili Yazılar