Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Vücut Losyonu Ölümleri Arttı

Vücut Losyonu Ölümleri Arttı

admin admin -
9 0

Rusya Sağlık Bakanlığı alkol niyetine vücut losyonu içerek hayatını kaybedenlerin sayısının 71’e yükseldiğini açıkladı. Devlet Başkanı Vladimir Putin ise hükümetten, alkol içeren parfüm, losyon ve ev temizlik ürünlerinin üretim ve satışıyla ilgili yasaları yeniden düzenlemesini istedi.

Vücut losyonlarının ölümcül etkisi Rusya’da devam ediyor. Rusya Sağlık Bakanlığı hayatını kaybedenlerin sayısının 71 olduğunu açıkladı.

Rusya’da yaygınlaşan Vücut losyonunun içki olarak içilmesi, içerisinde ki alkol nedeniyle alkol severlere cazip geliyor. Rusya Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile içerinde hem alkol hem de kimyasal maddeler içeren vücut losyonlarını içerek hayatını kaybedenlerin sayısının 71’e çıktığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı, Vladimir Putin’den alkol içeren vücut losyonları ve kremleri, parfümleri hakkında düzenleme getirilmesini istedi.

Putin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Temmuz ayına kadar bu konuda çeşitli düzenlemelerin getirileceğini açıklayarak, sahte içkilere yönelen vatandaşları uyardı. Bunun için alkollü içeceklerin vergilerinin düşürülmesi gerektiğini söyleyerek, bu sayede vatandaşların ölüm riskini azaltılabileceğini söyledi. Öte yandan sahte alkole talebin düşeceğini de ekledi.

Sibirya’da yaşanan vakalara göre en az 40 kişinin sahte alkol türüne benzeyen içkileri içerek zehirlenen, vatandaşlar hastanelerde tedavi görüyor. Etanol zehirlenme vakasıyla hastaneye kaldırılan vatandaşların çoğunun durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

Bir çok kişinin alkolle birlikte içerisinde yüksek oranda zehir barındıran, kimyasal losyonları beyaz diken aromalı losyon diye tabir eden,, Rusya Soruşturma Komitesi, alkollü içecek niyetine tüketilerek, metil alkol zehirlenmesine maruz kaldıklarını belirtti.

İngilizce yayın yapan The Siberian Times gazetesi vücut losyonu içilerek hayatını kaybeden kişilerin toplu bir şekilde ölüm vakalarını Rusya tarihinin en kötü ölüm tarzı olduğunu belirtti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir