Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Beşiktaş Vodafone Arena Saldırısını TAK Üstlendi

Beşiktaş Vodafone Arena Saldırısını TAK Üstlendi

admin admin -
10 0

Cumartesi günü akşamında İstanbul’daki Vodafone arena Beşiktaş stadyumunda patlama meydana geldi. Meydana gelen bu patlamayı PKK’ya bağlı olduğuyla bilinen TAK, üstlendiğini duyurdu.

TAK örgütünün yaptığı açıklamada Türkiye’ye karşı intikam beslediklerini açıklarken, patlamayı Türkiye hükümetine karşı intkam sözü verdikleri için düzenlediklerini duyurdu. Terör eylemini gerçekleştiren TAK, saldırıda 38 kişinin ölmesine, 155 kişinin de yaralanmasına neden oldu. Patlamanın şiddeti İstanbul’un Avrupa yakasından duyuldu.

38 kişinin canını alan 2 bombalı saldırıdan biri Vodafone Arena stadyumunun dışında bombalı bir araçla gerçekleşirken, diğeri de bir dakika içinde stadyumun çevresindeki park yerinde bir kişinin üzerindeki bombayı infilak ettirmesi sonucu gerçekleştiği öğrenildi. Bombalar, stadyumda yapılan maçtan 2 saat sonra patlatıldı.

Ankara’da 37 Kişinin Canını Alan Örgüt

Daha önce Ankara’da 37 kişinin canını alan saldırıyı üstlenen TAK, Seher Çağla Demir isimli bombacı tarafından intihar saldırısı düzenlemişti. Kürdistan Özgürlük Şahinleri açılımıyla bilinen TAK, PKK ile bağlantısı olan terör örgütü listesinde yer alıyor. PKK’nın üstlenmek istemediği saldırıları üstlenen TAK, aslında PKK ile birlikte çalışıtığı tüm Dünya büyük devletleri tarafından bilinen bir gerçek.

“Halkımızın Hiç Kuşkusu Olmasın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yaralıların bulunduğu bir hastanede yaralıları ziyareti sırasında objektiflere verdiği demeçte, terörle mücadele konusuna odaklanılacağı belirterek, halkın terörle mücadele konusunda sonuna kadar gidileceğinden kuşku duymamasını belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde 5 Şehit polisin cenaze töreninde şunları söylemişti: “Er ya da geç intikam alacağız, bu kan ne pahasına olursa olsun yerde kalmayacak.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir