Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan Madenlerde Denetim Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan Madenlerde Denetim Açıklaması

Haber Haber -
17 0

Denetimler Artırılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden denetimlerini artırdıklarını belirtti. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün 2023’te 8 bin 828 denetim yaparak 1 milyar 260 milyon liralık idari para cezası uygulandığını ve 2 bin 421 faaliyet durdurma işlemi kararı aldığını açıkladı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Ön Planda

Bayraktar, çalışanların kapasitelerini geliştirmek için birçok alanda eğitim ve tedbirler aldıklarını vurgulayarak, iş sağlığı ve güvenliğinden taviz vermeden yeraltı kaynaklarını ekonomiye kazandırmaları gerektiğini söyledi.

Yerli Kaynakların Önemi

Bakan Bayraktar, yerli kaynakların ekonomiye kazandırılmasının enerjide bağımsızlık için önemli olduğunu belirterek, madenlerde ve enerjide Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmanın hedeflendiğini ifade etti.

Kömür Üretimi ve Çevre Dostu Yaklaşım

Bayraktar, kömür üretiminin çevre dostu yöntemlerle artırılmasının hedeflendiğini ve yerli kömür üretiminin artırılarak ithalatın azaltılmasının planlandığını açıkladı.

Madenlerde Net İhracatçı Olma Hedefi

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin madende net ihracatçı konuma gelme hedeflerini paylaşarak, GSYH’deki madenciliğin payını artırma hedeflerine değindi.

İlgili Yazılar