Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Dünyada Sık Görülen Alerjik Rinit Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Dünyada Sık Görülen Alerjik Rinit Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Haber Haber -
19 0

Alerjik Rinit ve Polenler

Alerjik rinit, dünyada en sık rastlanan alerjik kökenli hastalıktır ve nüfusun yaklaşık %20-25’inde görülür. Hastalığın belirgin semptomları arasında burun tıkanıklığı, göz sulanması ve boğaz kaşıntısı bulunur. Bu semptomlar genellikle yılın farklı zamanlarında üç tür polen tarafından tetiklenir.

Alerjik Rinit Nasıl Hafifletilir?

Saman nezlesi tedavisinde tabletler, burun spreyleri veya göz damlaları kullanılabilir. Uzmanlar, tam bir rahatlama için tabletlerin yanı sıra göz ve burun spreylerinin birlikte kullanılmasını önerir. Antihistaminikler olarak bilinen anti-alerji ilaçları, saman nezlesinin popüler tedavi şekli olarak kabul edilir.

Alerjik Rinit Nasıl Önlenir?

Uzmanlar, iç mekan havasındaki polen ve alerjenleri azaltabilen HEPA filtrelerini önerir. Bu filtreler, evde polen taneleri de dahil olmak üzere mikroskobik parçacıkları yakalayarak ev ortamında dolaşmalarını önler. Polen mevsiminde pencere ve kapıların kapalı tutulması, polen maruziyetini azaltabilir. Ayrıca, rutin duş almak, temiz kıyafetler giymek ve nemlendirici krem uygulamak da alerjen maruziyetini azaltmaya yardımcı olabilir.

İlgili Yazılar