Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Sağlık Bakanlığı, Hekimlere Vakıf Üniversitelerinde Hizmet Verme İmkanı Tanıdı

Sağlık Bakanlığı, Hekimlere Vakıf Üniversitelerinde Hizmet Verme İmkanı Tanıdı

Haber Haber -
17 0

Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile muayenehanesi bulunan hekimlerin vakıf üniversitelerinde de hastalarına hizmet sunabilmelerine olanak tanındı. Değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanan Özel Hastaneler Yönetmeliğinde yapıldı.

Yıllık Sözleşme İle Hizmet Sunabilecekler

Buna göre, muayenehanesi bulunan hekimler, hasta tarafından karşılanacak hizmet bedeli ve Sosyal Güvenlik Kurumundan talep edilmemek kaydıyla, muayenehanesine müracaat eden hastalarının tedavisini, yıllık sözleşme yaparak ilgili branşta hizmet sunan vakıf üniversite hastanelerinde gerçekleştirebilecek. Ancak bu süreçte ilgili üniversitenin kapasitesi dikkate alınacak.

Doktor ve Başhekim Sorumluluğu

Hastalar, vakıf üniversite hastanelerindeki tedavi masraflarını karşılayacak ve tedavi süreci hakkında bilgilendirilecekler. Tedavi öncesi hastalar, muayenehane hekimi ve hastane yetkilileri tarafından bilgilendirilmiş rıza formunu imzalayacaklar. Tedavi süresince hekimlerin kesintisiz hizmet sunumu ve sorumluluğu sağlanacak.

60 Yaş Kararı ve Çalışma Şartları

Yapılan yeni düzenleme ile 60 yaşını dolduran veya engellilik oranı en az yüzde 60 olan tabipler, kadro şartı aranmaksızın özel sağlık kuruluşlarında çalışabilecekler. Ancak bu kapsamda çalışan hekimler, kadrolu veya kadro dışı geçici çalışamayacaklar. Mevcut durumda birden fazla sağlık tesisinde görev yapan hekimler, mevcut çalışma düzenlerini sürdürebilecekler.

Yönetmelik, bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

İlgili Yazılar