Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan Mahalli İdareler Seçimleri Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’dan Mahalli İdareler Seçimleri Açıklaması

Haber Haber -
14 0

Yerel Seçimlerde Pusula Sayısı ve Zarf Uygulaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Mahalli İdareler Seçimleri öncesi yapılan bilgilendirme toplantısında pusula sayısına ve zarf uygulamasına değindi. Büyükşehirlerde 3 temel pusula olduğunu belirten Yavuz, mavi pusulanın belediye başkanlığı, sarı pusulanın belediye meclis üyeliği için olduğunu ifade etti. Tek zarf uygulamasının olduğunu vurgulayan Yavuz, her seçmenin oy kullandıktan sonra oyunu aynı zarfa atacağını aktardı.

Kimlik Kontrolü ve Oy Kullanma Yeri

Seçimlerde kimlik kontrolünün önemine değinen Yavuz, herkesin kendi sandığında oy kullanacağını belirtti. Türkiye’de 61 milyon 441 bin 881 seçmen olduğunu ifade eden Yavuz, her seçmenin bir sandığı olduğunu ve oy kullanırken bulunduğu yerde oy kullanması gerektiğini vurguladı.

Seçim Günü ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Denetimi

Yavuz, seçim gününün ve akşamının önemine dikkat çekerek, AK Parti’nin seçim sürecini hızlı ve şeffaf bir şekilde yürüttüğünü belirtti. Yüksek Seçim Kurulu’nun süreci şaibesiz bir şekilde yönetmeye çalıştığını söyleyen Yavuz, sandık sonuç tutanaklarını bütün partilerle paylaşacaklarını ifade etti. YSK’nın aldığı kararlarla süreci yönlendirdiğini belirten Yavuz, sayım işlemlerinin ara verilmeden devam ettirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

İlgili Yazılar