Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. LGS Başvuru Süreci ve Sınav Detayları

LGS Başvuru Süreci ve Sınav Detayları

Haber Haber -
19 0

LGS Başvuru Süreci ve Ücreti

Yüzbinlerce öğrencinin katılacağı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) için son başvuru günü geldi. Başvurular, 18 Mart Pazartesi ile 29 Mart Cuma tarihleri arasında e-Okul üzerinden isteğe bağlı olarak gerçekleştirilecek. Başvuru ücreti talep edilmeyecek.

LGS Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvurular, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler tarafından e-Okul sayfası üzerinden ücretsiz olarak yapılacak. Başvurular, 1 Nisan 2024’e kadar okul müdürlükleri tarafından onaylanacak.

LGS Sınavı Tarihi ve Detayları

LGS, 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınavın birinci oturumu saat 9.30’da, ikinci oturumu ise 11.30’da başlayacak. İlk oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak.

Sınav Sonuçları ve Değerlendirme

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024’te www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısından üçte bir çıkarılarak ham puan hesaplanacak. Sınavda öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, problem çözme gibi becerileri ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

İlgili Yazılar