Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Kuş Gribi ve Pastörizasyon: Süt Endüstrisindeki Güvenlik

Kuş Gribi ve Pastörizasyon: Süt Endüstrisindeki Güvenlik

Haber Haber -
20 0

Kuş Gribinin Süt Endüstrisinde Görülmesi

Bu baharın başlarında, kuş gribi virüsü süt ineklerinde görülmeye başlandı. Sağlık kurumları, hem çiğ hem de pastörize edilmemiş süt örneklerinde virüs ve bakterilerin tespit edildiğini açıkladılar.

Pastörize Süt Örneklerinde Virüs Parçaları Bulunması

Şaşırtıcı bir şekilde, pastörize edilmiş süt örneklerinde dahi kuş gribine neden olan H5N1 virüsünün parçaları bulundu. Ancak, ABD Gıda ve İlaç İdaresi, ticari süt tedarikinin hala güvenli olduğunu vurguladı.

Pastörizasyonun Rolü ve Etkisi

Pastörizasyon, 1860’larda Louis Pasteur tarafından icat edilen bir ısıtma işlemidir ve zararlı bakterileri ve patojenleri öldürmek için kullanılır. Kuş gribi virüsü de dahil olmak üzere birçok hastalığa neden olan patojenlerin etkisiz hale getirilmesi beklenir.

ABD Tarım Bakanlığı, kuş gribinin yayılmasını önlemek adına federal bir emir yayınlayarak eyalet sınırlarını geçen ineklerin test edilmesini zorunlu hale getirdi.

Pastörizasyonun Kuş Gribini Öldürme Etkisi

Pastörizasyonun, kuş gribi virüsünü etkisiz hale getirmesi ve bulaşıcı olmayan bir duruma getirmesi beklenir. FDA, pastörizasyonun virüsü etkisiz hale getirmesi muhtemel olduğunu belirtirken, viral parçacıkların tamamen ortadan kaldırılmasını garanti etmediğini ifade etti.

Sağlık yetkilileri, pastörize süt ürünlerinin ve ticari süt tedarikinin hala güvenli olduğunu ve herhangi bir risk taşımadığını vurgulamaya devam ediyor.

İlgili Yazılar