Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Ahmet Türk’ün Sağlık Durumu Açıklandı

Ahmet Türk’ün Sağlık Durumu Açıklandı

admin admin -
11 0

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk sağlık durumu konusunda Avukatı Erdal Kuzu bilgi paylaştı. Avukat Erdal Kuzu sağlık durumunun endişe verici olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz Kasım ayının 20’sinde gözaltına alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, 24 Kasım 2016 günü ise tutuklanarak Silivri Cezaevine gönderilmişti. Kalp pili taşıyan Ahmet Türk’ün sağlık durumu hakkında bilgi veren Avukatı Erdal Kuzu, durumunun ciddi olduğunu belirtti. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’inde doğruladığı bilginin Ahmet Türk için durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Sağlık durumu endişe verici

Av. Erdal Kuzu, Türk’ün ciddi sağlık sorununun olduğunu belirterek, sağlık kontrollerinin rutin bir şekilde yapılmadığını söyledi. Erdal Kuzu, Ahmet Türk’ün sağlık problemleri hakkında konuşurken yaşına bağlı olarak başka sorunlarının da olabileceğine vurgu yaptı. Kuzu yaptığı açıklamada, Ahmet Türk’ün sağ gözünde katarakt oluştuğunu söyledi. Doktorların kataraktın ilerlediğini söyleyen Kuzu, ameliyat olması gerektiğini vurguladı. Cezavinin hijyenik bir ortam olmadığını dile getiren Kuzu, cezaevlerinde hijyenin mümkün olmadığını da ekledi.

Ahmet Türk’ün sağlık koşullarını gündeme getirmeyi istemeyen Kuzu, Türk hakkında, kendisi moralli olsa da biz onun için endişeliyiz, dedi. Ahmet Türk için kendisi Türkiye Kamuoyuna malolmuş siyasetçi diye konuşan Kuzu, hayatının risk altında olduğunu söyledi. Kuzu, Türkiye’de ki cezaevlerinin sağlık koşulları konusunda elverişsiz olduğunu belirterek hasta tutuklara ise bakış açılarının belli olduğunu dile getirdi. Hastalık nedeniyle yaptıkları tahliye taleplerinin bugüne kadar hep reddedildiğini de ekledi.

Cezaevinde kalabilir

Ahmet Türk için sağlık durumuna ilişkin heyet raporu hazırlanmak üzere hastaneye sevk edilen Türk, Raporun henüz çıkmadığını belirterek ‘Cezaevinde kalabilir’şeklinde bir rapor beklediklerini söyledi. Heyetin bizi yanıltacağını umuyoruz diye konuşan Kuzu, Türk’ün sağlığına ilişkin tepkileri ortadan kaldırmak için böyle bir şey yaptıklarını düşündüğünü belirtti.  Heyet raporunun olumsuz çıkması halinde Ahmet Türk’ün Adli Tıp Kurumuna sevkini isteyeceklerini belirten Kuzu, oradan da umutlu olmadıklarını belirterek bütün hukuk yollarına başvuracaklarını açıkladı. Kuzu, Ahmet Türk’ün  tutuklanmasını gerektiren hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Siyasal bir karar olsa da ağır sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde bulunmasının başlı başına bir ihlal olduğunu da ekledi.

Öte yandan Ahmet Türk’ün iki kere ziyaretinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Türk’ün sağlık durumuna ilişkin detayların paylaşılmasını doğru bulmadığını belirterek, bunu yapmak zorunda olduklarını belirtti. Ahmet Türk’ün sağlık durumunun giderek kötüye gittiğini söyleyen Pavey, acil bir adil karar alınmasını beklediklerini söyledi. Sağlık katliamını önlemek amaçlı bunun yapılması gerektiğini vurguladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir