Hayat Pedi – Hayatpedi.com

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Kadınlar Gizli Kalp Krizi Geçiriyor

Kadınlar Gizli Kalp Krizi Geçiriyor

admin admin -
9 0

Erkeklerin güçlü olduğu söylenen bünyelerine, bilim adamları kalp krizini kadınların erkeklerden daha az hissettiklerini söyledi.

Birçok kadın ve erkek üzerinde yapılan deney ile kadınların erkeklere göre, kalp krizini daha az hissettiklerini açıkladı. Bulgulara göre kadınlar kalp krizi geçirdikleri halde hissetmiyor. Ancak erkekler kalp krizi geçirince daha çok ölümle sonuçlanıyor. Kadınların bünyesinin bu konuda dayanıklı olduğunu gösteren bulgular, kadınların genetiği yönünden olumlu bir gelişme olarak tarihe geçti. Araştırmaya 4 bin 849 kadın ve erkek destek vererek bulguların ortaya çıkmasına katkıda bulundu.

Bilim adamları, hasta tarafından hissedilmeyen kalp krizi ile hissedilebilen kalp krizi arasındaki bağı anlamaya çalıştı. Bunu test ederek anlayan bilim adamları, 3 derece soğuklukta bir suya hem kadının hemde erkeğin elini koyarak, bekletmeleri istendi. Araştırılan bu deney sonucunda erkeklerin daha geç ellerini kaldırması kadınların ise daha çabuk ellerini kaldırması araştırmaya katkı sağladı.

Bu araştırma neticesinde kadınların daha çok sessiz kalp geçirdiği ortaya çıktı. Araştırmaya yardımcı olan deneye tabi tutulan adaylar, EKG’lerinin çekilmesiyle kalp krizi geçirip geçirmedikleri araştırıldı. Bunun sonucunda deneye tutulan kadınların %75’i sessiz kalp krizi geçirirken, erkeklerinde %58’i normal kalp krizi geçirmiş.

Kadınların kalp krizi geçirdiğini düşünmedikleri zamanlarda ‘Göğüs ağrısı’ diyerek basite aldıklarını söyleyen uzmanlar, bir çok kadın basite aldığı o ağrıları sırasında aslında gizli kalp krizi de geçirdiği bir gerçek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir